Чернігів: 24 грудня – День працівників архівних установ України

Чернігів: 24 грудня – День працівників архівних установ України

24.12.15 12:11 0 570
24 грудня Україна відзначає День працівників архівних установ. Останнє професійне свято року. У кожному органі державної влади, місцевого самоврядування, в установі, підприємстві та організації працює архів, архівний підрозділ або посадова особа, яка відповідає за облік і зберігання архівних документів та використання відомостей, що в них містяться.

відзначають професійне свято працівники, які надають архівні довідки, копії та витяги з документів, потрібні для забезпечення соціального захисту, збереження прав та законних інтересів людей. Без перебільшення, архівні працівники - вартові історії та родоводу, здобутків сім'ї, установ, міста, що складаються в історію України.

У приміщеннях архівного відділу Чернігівської міської ради площею понад 640 квадратних метрів зберігається 78520 одиниць зберігання з документами 685 підприємств, установ та організацій міста. У тому числі, 606 юридичних осіб, що припинили існування, не мали правонаступників і передали архіви до міської ради.

У 2015 році відділ розглянув 395 листів і запитів юридичних осіб та 2023 звернення громадян щодо документів з кадрових питань про заробітну плату та стаж роботи, а також документів Національного архівного фонду про отримання житла, земельної ділянки, права власності або оренди, про підтвердження інших окремих фактів. Надано 359 консультацій щодо складання номенклатур, описів справ, актів, інших питань архівної справи і діловодства працівникам діловодних, експертних та архівних служб. На засіданнях експертної комісії відділу схвалено 244 документа 100 юридичних осіб.

За кожним із документів - доля людей, історія родин, землі, споруд, вулиць, що стане підґрунтям у складанні літопису нашого рідного міста Чернігова, родоводу його мешканців.

Вітаємо Вас, шановні колеги по архівній справі, з професійним святом!

За інформацією архівного відділу міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Чернівці: У колишньому ...

КОМЕНТАРІ