Чернігівська область: рятувальники продовжують профілактичні відпрацювання приватного житлового сектору громадян

Чернігівська область: рятувальники продовжують профілактичні відпрацювання приватного житлового сектору громадян

24.12.15 10:53 0 532
На Чернігівщині спостерігається збільшення кількості пожеж у приватному житловому секторі громадян, а в умовах осінньо-зимового періоду ситуація набуває особливої гостроти. З початку року в області виникло 2312 пожеж, під час яких загинуло 73 людини, ще 26 отримали травми. Основною причиною цьому є власна необережність громадян у поводженні з вогнем, порушення правил влаштування та експлуатації приладів опалення і електрогосподарства. З огляду на це, рятувальники постійно приділяють значну увагу проведенню серед населення відповідної роз’яснювально-профілактичної роботи.

В першу чергу увага приділяється помешканням непрацюючої категорії населення, а саме: громадян похилого віку, інвалідів, багатодітних і неблагонадійних родин. Під час подвірних обходів рятувальники разом із представниками органів місцевого самоврядування, соціальними працівниками перевіряють стан приладів опалення та електромереж, вказують на наявні протипожежні недоліки, роз’яснюють основні правила безпечної поведінки та вручають листівки й пам’ятки.

Крім того, фахівці акцентують увагу населення на дотриманні заходів безпеки під час відзначення Новорічних та Різдвяних свят, а також використанні піротехнічних виробів.

Такі практичні відпрацювання, які проводяться Управлінням ДСНС у тісній взаємодії з органами виконавчої влади, тривають по всій території області. Вони направлені на те, аби звернути увагу населення більш відповідальніше ставитися до вимог правил безпеки у побуті, а, відповідно, зменшити кількість пожеж, надзвичайних подій і трагічних випадків на них.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Шахраї зняли із картки ...
Наступна новина: У Закарпатській ОДА ...

КОМЕНТАРІ