В Житомирській області андрушівські поліцейські провели для старшокласників правові уроки

В Житомирській області андрушівські поліцейські провели для старшокласників правові уроки

25.12.15 13:47 0 483
Поліцейські роз'яснили дітям сутність понять правопорушення та злочину, відповідальність за їх вчинення і порадили, як самим не стати жертвами протиправних діянь.

Зустріч працівників Андрушівського відділення поліції з 11-класниками місцевої загальноосвітньої школи відбулася у районній бібліотеці.

– Процес становлення молодої людини у сучасному суспільстві дуже непростий і в соціальному, і в моральному плані. Нарівні з розумінням власної самостійності потрібно ще й усвідомлювати відповідальність за кожен свій вчинок, адже ми усі живемо у правовій державі й маємо діяти у правовому полі, - звертаючись до молоді, зауважила інспектор Андрушівського ВП Оксана Огір.

Відтак працівник поліції розповіла юні про необхідність дотримання чинного законодавства, про дії, що можуть розцінюватися як адміністративне чи кримінальне правопорушення, та про відповідальність за їх вчинення. Окремо правоохоронець дала школярам кілька порад, як їм самим не стати жертвами чиїхось протиправних діянь.

Слід зазначити, що основна частина правового уроку була побудована у формі інтерактивної бесіди, а отже спонукала школярів до активної участі. Старшокласники мали змогу ставити запитання, ділитися з правоохоронцем ситуаціями з власного досвіду та разом їх аналізувати. А після закінчення заняття для школярів була проведена ще й правова вікторина.

Відділ комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ