Житомирські поліцейські затримали трьох юних грабіжників

Житомирські поліцейські затримали трьох юних грабіжників

25.12.15 12:17 0 500
Працівники патрульної служби затримали парубків, двоє з яких ще школярі, які за одну ніч пограбували двох житомирян та вчинили розбійний напад на третього. Нині розпочато досудові розслідування.

22 грудня до Житомирського відділу поліції звернулась 21-річна жителька обласного центру із повідомленням про пограбування. За словами жінки, близько 23.00 на вулиці троє молодих хлопців вирвали у неї з рук мобільний телефон та втекли.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу. Про прикмети грабіжників було повідомлено усім нарядам поліції, які працювали неподалік скоєння пограбування. За кілька годин патрульні поліцейські помітили трійцю молодиків, які за описом були схожі на розшукуваних нападників. Побачивши правоохоронців, ті спробували втекти.

За таких обставин хлопців було затримано та доставлено до Житомирського відділу поліції. З'ясувалось, що усі троє – житомиряни, віком 14, 15 та 18 років. Парубки зізнались, що саме вони відібрали телефон у молодої жінки.

У подальшому працівники кримінальної поліції з'ясували, що цієї ночі хлопці вчинили ще одне пограбування і розбій та встановили людей, потерпілих від їх дій.

Близько 1.30 парубки відібрали у перехожого мобільний телефон та 400 гривень. А ще за півгодини вчинили напад на чоловіка, який проходив неподалік. Аби той не чинив опір, вони вдарили його палицею по голові. Здобиччю нападників став мобільний телефон та срібний ланцюжок з браслетом.

Працівники поліції вилучили у парубків відібрані ними речі та низку інших речових доказів.

За словами начальника Житомирського відділу поліції Михайла Сороки, дії парубків кваліфіковано за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) та ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Нині слідчі з'ясовують ступінь участі кожного з них у вчиненні злодіянь та перевіряють, чи не причетні вони до інших кримінальних правопорушень.

Юнакам може загрожувати від 7 до 10 років позбавлення волі.

Відділ комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі вшанували ...
Наступна новина: Тернопільські міграційники ...

КОМЕНТАРІ