На Вінниччині на честь Михайла Старицького відкрито пам’ятник «Пісні» (+фото)

На Вінниччині на честь Михайла Старицького відкрито пам’ятник «Пісні» (+фото)

25.12.15 16:07 0 529
В селі Садова Могилів-Подільського району на честь українського письменника, драматурга, театрального і культурного діяча, Михайла Старицького відкрито пам'ятник «Пісні». За історичними даними вірш «Ніч яка, Господи, місячна, зоряна», який в музичній обробці Миколи Лисенка став народною піснею, Михайло Петрович написав саме в с. Садова, де проживав деякий час у другій половині ХІІ століття.

На урочисте відкриття пам'ятника завітали: депутат обласної ради В.Цибульський, голова районної ради В.Сірант, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА Т.Чувашова, завідувач сектору культури і туризму Л.Хухлей, заступник голови обласної спілки письменників М.Вдовцов, який був ініціатором увічнення на Могилів – Подільщині імені М.Старицького, місцевий скульптор, автор роботи «Пам'ятник «Пісні» М.Крижанівський, краєзнавці району, творчі колективи, громадськість села.

Вітаючи громадськість села з важливою культурною подією, кожен з поважних гостей бажав, щоб частіше Садовою лунали народні українські пісні, а творче надбання не просто пам'яталося, а й примножувалося.

Позитивні враження та гарний настрій присутнім подарували творчі колективи «ШАНС» Вендичансткого селищного та «Діброва» Сказинецького сільського будинків культури.



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: в архіві ...
Наступна новина: Закарпаття: на Берегівщині ...

КОМЕНТАРІ