Волинська область: рятувальники навчають громадян,як запобігти пожежам у побуті під час новорічних свят

Волинська область: рятувальники навчають громадян,як запобігти пожежам у побуті під час новорічних свят

25.12.15 12:31 0 482
Статистика минулих років фіксує зростання пожеж у приватному житловому секторі та загибелі на них людей у період новорічних та Різдвяних свят, спровоковане ігноруванням елементарних протипожежних вимог. Щоб запобігти імовірним надзвичайним подіям, рятувальники активно здійснюють профілактичні заходи серед мешканців сільських населених пунктів.

24 грудня масово-роз'яснювальні заходи відбулися на території Камінь-Каширського, Ковельського та Ратнівського районів Волинської області. До відпрацювань на території сільських населених пунктів Ратнівського району активно долучилися курсанти профільних навчальних закладів ДСНС, які стажуються у місцевому підрозділі.

Відвідуючи громадян за місцем проживання співробітники Служби “101” детально окреслювали основні фактори ризику, що здатні призвести до пожеж. Надавали детальні інструкції щодо експлуатації пічного опалення, закликаючи подбати про своєчасне очищення димарів від сажі, розміщення перед топковими отворами негорючих листів та закликали не залишати розпалені печі без нагляду. Під час відпрацювання йшлося й про заходи електробезпеки та правильну експлуатацію сучасних опалювальних котлів та газового обладнання.

Крім того, рятувальники закликали громадян подбати про безпечне встановлення ялинок в оселях, заздалегідь перевірити електрогірлянди та не прикрашати лісових красунь іграшками з паперу чи вати.

Проводячи роз'яснювальну роботу серед осіб з групи ризику, учасники рейдової групи наголосили на небезпеці куріння в ліжку та зазначили, що саме цей фактор зазвичай спричинює трагедії та завдає матеріальних збитків.

Рятувальники та курсанти поінформували населення й про порядок дій на випадок пожежі, нагадали телефонні номери служб екстреного реагування та вручили листівки з правилами безпеки життєдіяльності.

У ДСНС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівчани зможуть ...

КОМЕНТАРІ