У Хмельницькій області відбулась колегія Департаменту охорони здоров'я

У Хмельницькій області відбулась колегія Департаменту охорони здоров'я

25.12.15 09:52 0 638
Під керівництвом директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Я.М.Цуглевича в конференц-залі відбулась колегія Департаменту охорони здоров'я. Прийняти участь у засіданні були запрошені начальники управлінь охорони здоров'я Хмельницької, Кам'янець-Подільської міських рад; головні лікарі ЦРЛ, центрів ПМСД, обласних та міських лікувально-профілактичних закладів; головні лікарі вузлових лікарень ст.Гречани та ст.Шепетівка; начальник ДЗ «СМСЧ № 4» МОЗ України; головні лікарі санаторіїв та директори медичних коледжів, училищ.

Згідно порядку денного було розглянуто ряд питань, зокрема: про стан медикаментозного забезпечення пільгових категорій населення та обліку побічної дії лікарських засобів в ЛПЗ області; про стан надання психіатричної допомоги населенню області; про стан забезпечення лікарськими кадрами ЛПЗ ІІ та ІІІ рівня, підготовки лікарів-інтернів на базах стажування та результати їх атестації; про затвердження плану основних організаційних заходів ДОЗ ОДА на 2016 рік.

Стосовно першого питання виступила провідний спеціаліст відділу моніторингу та розвитку охорони здоров'я ДОЗ Живуліна Н.В. Зі слів Наталії Вікентіївни рівень медикаментозного забезпечення населення формується бюджетними видатками на галузь. Зведений бюджет галузі охорони здоров'я Хмельницької області за 9 місяців 2015 року по загальному фонду склав понад 1,5 млрд. грн., що передбачає 1118,0 на одного мешканця (2014 рік – 976,95 грн.). «Особлива увага приділяється медикаментозному забезпеченню ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни та осіб, до них прирівняних. Головним закладом, що надає медичну допомогу цим контингентам населення, є Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни. В закладі потужністю 300 ліжок проліковано в поточному році 5178 осіб. За 10 місяців було виділено на медикаменти майже 3,5 млн. грн.» - підкреслила Живуліна Н.В. Збереження в області достатньо потужної мережі аптечних закладів сприяє доступності медикаментозних потреб населення: в області функціонують аптечний склад, 86 аптек, 62 аптечні пункти комунальної форми власності, а також аптечні заклади приватної форми власності.

Як зазначила Демчук Л.Я., начальник відділу моніторингу та розвитку охорони здоров'я ДОЗ, показники захворюваності та поширеності розладів психіки та поведінки у дітей як по області, так і по Україні в цілому, мають тенденцію до зниження.

Щодо кадрового забезпечення виступила Ткачук Н.Є.- начальник відділу післядипломної освіти, кадрового забезпечення ДОЗ. Наталя Євгенівна доповіла про укомплектованость штатних посад лікарів фізичними особами. Так, за оперативною інформацією в закладах області працевлаштовано 20 осіб з числа переселенців із зони АТО, в т.ч. 3 лікаря, 9 молодших медичних спеціалістів та навела заклади, в яких існує дефіцит лікарських кадрів.

Після обговорення усіх питань порядку денного було прийнято відповідні рішення.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Перелік ...
Наступна новина: В Івано-Франківську міська ...

КОМЕНТАРІ