На Тернопільщині керівник контролюючого органу отримав за хабар 9 років

На Тернопільщині керівник контролюючого органу отримав за хабар 9 років

25.12.15 13:07 0 478
Прокуратура Тернопільської області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно начальника Державної інспекції з питань захисту прав споживачів в області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

У суді доведено, що у червні 2014 року керівник контролюючого органу за попередньою змовою з головним спеціалістом цієї ж держустанови неодноразово отримували від суб'єктів підприємницької діяльності неправомірну вигоду за зменшення обсягу виявлених правопорушень та сум штрафних санкцій. Слідством задокументовано 8 епізодів їх злочинної діяльності.

21 грудня 2015 року вироком Тернопільського міськрайонного суду керівника Державної інспекції з питань захисту прав споживачів визнано винним у вчиненні корупційного злочину та засуджено до 9 років позбавлення волі і взято під варту в залі суду. Окрім того, його позбавлено права обіймати посади в органах державної влади строком на 3 роки з конфіскацією всього належного майна та позбавлено 7 рангу державного службовця.

Довідково: Упродовж 2015 року вступили у законну силу вироки щодо 5 осіб, яких засуджено до реального позбавлення волі за отримання неправомірної вигоди. Стосовно ще 5 – постановлені вироки судів 1-ої інстанції.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирському районі ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ