На Тернопіллі колегія обласної державної адміністрації схвалила проект обласного бюджету на 2016 рік

На Тернопіллі колегія обласної державної адміністрації схвалила проект обласного бюджету на 2016 рік

25.12.15 10:34 0 526
Про проект обласного бюджету на 2016 рік йшлося на засіданні колегії обласної державної адміністрації 24 січня.

Участь у ньому взяли голова обласної державної адміністрації Степан Барна, перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Крисак, голова обласної ради Віктор Овчарук, секретар міської ради Віктор Шумада, голова Громадської ради при ОДА Лариса Римар.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Степан Скибиляк поінформував про основні показники обласного бюджету на 2016 рік.

«Загальний обсяг обласного бюджету складатиме 4, 4 млрд гривень, - зауважив Степан Скибиляк. – Згідно підрахунків, базова дотація складе 68, 9 млн гривень, освітня субвенція – 109, 7 млн гривень, медична субвенція - 475, 7 млн гривень, субвенція на підготовку робітничих кадрів - 191, 2 млн гривень. На виплату допомог сім ям з дітьми, інвалідам першої та другої груп передбачено 1, 5 млрд гривень, на компенсацію пільг на ЖКГ – 1, 7 млрд гривень. Субвенція на тверде паливо і скраплений газ складає 19, 5 млн гривень. Допомога дітям, які виховуються у дитячих будинках, - 15, 6 млн гривень. Крім того, плануємо отримати власні доходи у сумі 259, 9 гривень. Це на 22, 6% більше, ніж цього року».

Директор департаменту фінансів наголосив, що в області створено 26 об`єднаних територіальних громад, у яких буде налагоджено прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом. За попередньою інформацією, на їх утримання закладено близько 500 млн гривень.

«Для мене пріоритетом у наступному році є придбання сучасного обладнання для медичних закладів області, - наголосив голова обласної державної адміністрації Степан Барна. – Жителі області мають мати доступ до якісної діагностики, а не їхати в інші міста. Тому маємо передбачити кошти на ці видатки».

Крім того, очільник краю акцентував увагу на необхідності виділення коштів на обласні заходи молодіжної політики в районах.

Відтак колегія обласної державної адміністрації схвалила проект обласного бюджету на 2016 рік.

.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині за умисне ...
Наступна новина: смт Великий Березний: ...

КОМЕНТАРІ