Поліцейські Тернопілля перевірили законність встановлення МАФів: виявлено численні порушенння

Поліцейські Тернопілля перевірили законність встановлення МАФів: виявлено численні порушенння

25.12.15 13:17 0 706
Менше ніж за тиждень тернопільські поліцейські перевірили законність встановлення 196 малих архітектурних форм і тимчасових споруд. За результатами перевірки 21 матеріал зареєстровано в журнал єдиного обліку, складено 18 протоколів про адміністративні правопорушення (ст. 152 КУпАП), 8 інформацій направлено до органів місцевого самоврядування (ст. 255 КУпАП).

Про це повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Руслан Балик.

Випадки встановлення МАФів і тимчасових споруд без належних на це дозвільних документів і з порушенням норм благоустрою правоохоронці виявили в Бережанському, Борщівському, Заліщицькому, Кременецькому, Лановецькому, Монастириському, Підволочиському, Теребовлянському, Тернопільському, Чортківському та Шумському районах.

До прикладу, у Великих Гаях Тернопільського району підприємець встановив на орендованій ділянці кіоск і дерев'яний ангар, з яких здійснював торгівлю бетонними виробами. В ході перевірки було встановлено, що бізнесмен встановив тимчасові споруди із недотриманням правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку. Даний факт зареєстрований в Тернопільському районному відділенні. По ньому проводиться перевірка.

Чотири факти порушення правил розміщення тимчасової споруди виявлено на Підволочищині, зокрема, в паспортах прив'язки тимчасової споруди, які надали підприємці була відсутня схема благоустрою прилеглої території.

Не обійшлося без порушень у даній сфері й у Тернополі – таких поліцейські спільно із працівниками муніципальної поліції виявили чотири. Один з підприємців, що працює у центрі Тернополя, не уклав договір із збирання та вивезення твердих побутових відходів зі спеціалізованою організацією. У ході перевірки також було виявлено факт розташування вивіски на фасаді будівлі по вулиці Сагайдачного без погодження управління містобудування, архітектури та кадастру. В цих випадках бізнесмени порушили Правила благоустрою м. Тернопіль, які були прийняті в 2011 році.

В ході відпрацювань поліцейські перевірили інформації про можливе незаконне знаходження і функціонування в будинку по вул. Курбаса майстерні, яка надійшла від мешканців багатоповерхівки. Відтак щодо підприємця склали адміністративний протокол за ст. 164 КУпАП - порушення порядку зайняття підприємницькою діяльністю.

Адмінпротокол за ст.152 КУпАП - порушення державних стандартів, норм і правил у сфері населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів – складено щодо підприємця, після проведення перевірки кіоску, що встановлений по вул. Руській.

Над виявленням незаконно встановлених МАФів поліцейські працюватимуть й надалі.

Сектор комунікації

Головного управління

Національної поліції

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ