На Вінничині до місцевих бюджетів від плати за користування земельними ділянками надійшло коштів у сумі 197,160 тисяч гривень

На Вінничині до місцевих бюджетів від плати за користування земельними ділянками надійшло коштів у сумі 197,160 тисяч гривень

26.12.15 08:42 0 464
Головне управління Держгеокадастру у Вінницькі області звітує по одному із пріорітетних напрямків своєї роботи - аукціонам. Одним із пріоритетних напрямків є проведення земельних торгів з продажу та продажу права оренди земельних ділянок.

На території області сформовано перелік із 230 земельних ділянок сільськогосподарського призначення на площу 3380,08 га, права оренди яких планується реалізувати на земельних торгах.

На сьогоднішній день продано право оренди на 31 земельну ділянку сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 458,1349 га. Загальна стартова сума орендної плати за користування цими земельними ділянками становила 480,8 тис. грн., по завершенню торгів кінцева орендна плата склала 610,2 тис. грн., отже бюджети органів місцевого самоврядування додатково отримуватимуть 130 тис.грн. на рік.

За результатами проведених земельних торгів середня орендна плата за 1 га земельних ділянок становить 1331 грн. на рік.

До завершення року буде проведено 3 земельні аукціони, на яких планується реалізувати право оренди на 16 земельних ділянок сільськогосподарського призначення, загальною площею 294,3 га. Стартова сума орендної плати за користування цими ділянками становитиме 320,6 тис. грн. на рік.

Зазначені земельні ділянки розташовані на територіях:

Бершадського району П'ятківської сільської ради;

Гайсинського району – Семирицької та Бондурівської сільських рад;

Оратівського району Угарівської сільської ради;

Жмеринського району Потоківської сільської ради;

Могилів-Подільського району Мервенецької сільської ради;

Чернівецького району Бабчинецької сільської ради;

Чечельницького району – Бритавської, Куренівської, Любомирської та рогізківської сільських рад;

Шаргородського району – Конатковецької та Джуринської сільських рад.

Також у поточному році на земельних торгах у формі аукціону продано право оренди на 27 земельних ділянок несільськогосподарського призначення загальною площею 274,9232 га оцінених на суму більше 571,597 тис. грн. До місцевих бюджетів від плати за користування земельними ділянками надійшло коштів у сумі 197,160 тис.грн.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Житомирщина: дотримуйтесь ...

КОМЕНТАРІ