На Вінничині в облдержадміністрації обговорювались проблемні питання учасників антитерористичної операції (+фото)

На Вінничині в облдержадміністрації обговорювались проблемні питання учасників антитерористичної операції (+фото)

26.12.15 18:55 0 541
В конференц-залі обласної державної адміністрації відбулась зустріч, на якій піднімались питання безкоштовної освіти для учасників АТО та їх дітей, що навчаються на платній основі у вищих (середньо-спеціальних) навчальних закладах, а також внесення змін та доповнень до Обласної комплексної цільової програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей,що потребують соціального захисту на 2015-2017 роки.

З першого питання коментарі та роз'яснення учасникам зустрічі надала перший заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна. Вона повідомила, що наразі є урядові рішення стосовно безкоштовного та пільгового навчання учасників АТО та членів їх сімей, проте Кабміном не розроблений порядок введення їх в дію. Також, у зв'язку з прийняттям Державного бюджету на 2016 рік, буде внесено зміни в систему фінансування і умови прийому до навчальних закладів. Тож з остаточними роз'ясненнями доведеться дещо зачекати. Питання залишається на контролі обласної влади.

У свою чергу, заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Наталя Остапенко запевнила учасників зустрічі, що фінансування на соціальні виплати для учасників АТО і членів їх сімей на наступний рік не зменшено : «Ми вносимо зміни в розпорядження голови ОДА щодо виплати коштів даній категорії громадян, де суми допомоги будуть регулюватись згідно потреб. Також планується збільшення депутатського фонду для підтримки сімей учасників АТО до 30 тисяч гривень».

Наталя Остапенко запевнила, що на наступну сесію обласної Ради облдержадміністрація подасть на розгляд депутатів проект рішення «Про внесення змін та доповнень до Обласної комплексної цільової програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей, що потребують соціального захисту на 2015-2017 роки» з новою назвою програми та зі змінами, згідно нового Державного бюджету».

«У цьому році ми вже закінчуємо компенсаційні виплати сім'ям учасників антитерористичної операції,, коштів на ці потреби є достатньо»,- підсумувала посадовець.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: Житомирські поліцейські ...

КОМЕНТАРІ