Федерація профспілок Вінниччини відзначила своє 25-річчя (+фото)

Федерація профспілок Вінниччини відзначила своє 25-річчя (+фото)

26.12.15 13:34 0 601
Привітати спілчан зі славним ювілеєм на урочисте засідання президії профспілок області, що відбулося 25 грудня, завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, соціальні партнери об'єднання, керівники департаментів та служб регіону.

Святкове зібрання відкрив голова Федерації профспілок області Микола Колесник, здійснивши екскурс в історію профспілкових організацій регіону та підсумувавши результати 25-річної діяльності спілчан Вінниччини. Затим передав слово для привітань очільникам області.

«Період становлення Федерації – це час, коли вирішувалося багато проблем та конфліктних питань. І я дуже тішуся тим, що ми досягли того результату, коли Вінницька область, незважаючи на достатньо важку ситуацію в країні, рухається вперед і показує приклад того, як потрібно вирішувати проблеми», - зазначив, звертаючись до учасників урочистостей, голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Очільник ОДА зауважив, що 2015 рік був дуже непростим, адже країна переживала військові дії, була на межі фінансового дефолту, та попри все, вистояла і зробила крок вперед. «Була проведена бюджетна децентралізація - одна з небагатьох реформ, яка дала ефект. Бюджети базового рівня області в поточному році додатково зросли на 660 млн. гривень. Це має дуже важливе значення, тому що дає можливість вирішувати соціальні, економічні питання на базовому рівні, - підкреслив Валерій Коровій. – Ми також, попри все, впроваджували в цьому році нову систему надання субсидій, і на такі субсидії отримують 250 тисяч сімей».

Торкаючись ролі профспілкових організацій, голова облдержадміністрації наголосив, що гострі соціальні конфлікти найчастіше виникають саме на тих підприємствах, де немає соціального діалогу. «І це ще раз переконує в тому, що профспілки – саме той інструментарій, який повинен все робити для того, щоб урівноважувати інтереси і бізнесу, і трудового колективу», - зауважив очільник регіону.

Вітаючи спілчан з ювілейною датою, прийдешніми новорічно-різдвяними святами, Валерій Коровій побажав усім присутнім натхнення, позитиву та сімейного благополуччя. Відтак висловив переконання, що все хороше лише починається.

У ході урочистостей керівники Вінниччини вручили окремим представникам профспілкових організацій регіону Почесні грамоти облдержадміністрації та обласної Ради. А голова Федерації профспілок Вінницької області з нагоди свята низці спілчан вручив відомчі нагороди.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: на ...
Наступна новина: Відбувся круглий стіл щодо ...

КОМЕНТАРІ