Житомирщина: на Червоноармійщині поліцейські викрили шахрая

Житомирщина: на Червоноармійщині поліцейські викрили шахрая

26.12.15 13:33 0 526
Правоохоронці з'ясували, що довірливістю місцевого пенсіонера скористався 18-річний житель району, який зняв з чужої банківської картки понад тисячу гривень.

23 грудня до поліції звернувся 62-річний житель райцентру з повідомленням про шахрайство.

Пенсіонер розповів що, хворіє та йому важко ходити. З цієї причини він кілька днів тому довірив свою банківську картку разом з пін-кодом 62-річному знайомому та попросив зняти з рахунку 200 гривень. Той знайшов банкомат, однак розгубився та не зміг самостійно отримати кошти, відтак попросив випадкового перехожого допомогти йому.

Як з'ясувалось згодом, молодик скористався такою довірливістю пенсіонера, зняв з чужого рахунку і привласнив 1150 гривень.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Червоноармійського відділення поліції. Правоохоронці з'ясували, що до вчинення кримінального правопорушення причетний 18-річний житель району.

- Слідчі встановили, що хлопець, перевіривши наявність на рахунку готівки, двічі отримав по 500 гривень, а потім ще й поповнив рахунок власного мобільного на 150 гривень, - повідомив начальник Червоноарміського відділення поліції Віктор Лисюк. - Зрештою зняв ще 200 гривень, як і просив його пенсіонер, і віддав тому картку з грошима.

Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України триває з'ясування всіх обставин. Парубку загрожує штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до 240 годин, або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

Шановні громадяни! Правоохоронці закликають вас бути обережними під час проведення фінансових операцій. Запам'ятайте, що не можна нікому довіряти власні банківські картки, розповідати коди доступу та інші таємні відомості, що дозволять зловмисникам скористатися вашими грошима.

Якщо у вас виникають труднощі у користуванні банкоматами чи платіжними терміналами – звертайтеся виключно до фахівців банківських установ.

Відділ комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі щоб зимові ...
Наступна новина: Федерація профспілок ...

КОМЕНТАРІ