В Закарпатській області новорічна ялинка – без пригод

В Закарпатській області новорічна ялинка – без пригод

26.12.15 09:49 0 527
Незабаром вся держава порине у вир новорічних та різдвяних свят. Звичайно, їх не можна собі уявити без красунь-ялинок, що виблискують вогниками різнобарвних гірлянд, гучних феєрверків та інших святкових атрибутів. Однак, щоб вони приносили краянам лише щасливі й радісні миттєвості, а не запам'яталися лихом, спричиненим безконтрольним вогнем, Управління ДСНС України у Закарпатській області закликає всіх дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки, які, до слова, нескладні.

Свято може зіпсувати, скажімо, порушення правил улаштування новорічної ялинки. Вистачить невеличкої іскорки, наприклад від несправної гірлянди, запаленої свічки чи бенгальських вогнів, щоб зелена красуня перетворилася на палаючий смолоскип. Додаткового жару піддадуть легкозаймисті (зроблені з паперу, пінопласту, целулоїду тощо) іграшки, якими часто прикрашають ялинки. Наслідок? У кращому випадку за таку легковажність ви розрахуєтеся знищеним майном, у гіршому - власним життям.

Отож, щоб цього не трапилося, передусім зелену красуню треба встановлювати на стійку основу. Для освітлення ялинки слід використовувати електричні гірлянди лише промислового виробництва. Підключати їх до мережі варто за допомогою штепсельних з`єднань. Також не зайве пам'ятати, що в жодному разі не можна залишати без нагляду ввімкнену ілюмінацію. До слова, це особливо стосується підприємців. Вони, щоб надати своїм торговим закладам святкового й привабливого вигляду, вітрини прикрашають “електричними вогниками”, часто залишаючи їх увімкненими на ніч. А даремно, бо закарпатським вогнеборцям доводилося вже неодноразово рятувати всілякий крам від знищення вогнем саме через не вимкнену ілюмінацію. Погодьтеся, не варто з успішного підприємця перетворитися на простого погорільця через якусь там гірлянду.

Як бачимо, основні вимоги пожежної безпеки при влаштуванні новорічної ялинки та проведенні святкових заходів нескладні й не вимагають особливих матеріальних витрат, але їх дотримання не дозволить затьмарити урочистості всілякими неприємностями, пов’язаними з вогняною стихією та травмуванням людей.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ