В Закарпатській області в Мукачеві умовно засуджений вистежував дітей біля школи і грабував їх

В Закарпатській області в Мукачеві умовно засуджений вистежував дітей біля школи і грабував їх

26.12.15 18:05 0 543
Мукачівські правоохоронці затримали 23-річного грабіжника, який вистежував своїх “жертв” біля школи, чекав слушного моменту - і грабував. Так жертвами хлопця стали двоє дітей та 59-річна мукачівка. Поліцейські вистежили і затримали злодія.

Перший грабунок мукачівець скоїв серед білого дня на території школи. 18 грудня, коли третьокласник вийшов на подвір'я послухати музику на перерві, до нього підбіг незнайомець і вирвав з рук брендовий телефон, вартістю близько 5 тисяч гривень.

Наступного дня із заявою про пограбування до Мукачівського відділу поліції звернулася 59-річна місцева мешканка. Заявниця розповіла, що невідомий вирвав з її рук сумочку. В боротьбі за сумку, зловмисник, кілька метрів проволік за собою жертву, яка намертво вхопилася за свою річ. В нерівній боротьбі з молодиком, жінка опинилася на асфальті. Злочинець спершу відбіг, а потім повернувся і забрав сумку в якій були документи, особисті речі жертви та 56 гривень.

Останній "подвиг" мукачівцю вдалося здійснити учорашнього вечора. 10-річна Даринка поверталася зі школи після занять на групі продовженого дня. 5-класниця саме дзвонила мамі, казала, що у неї все гаразд, що виходить зі школи і чекатиме її неподалік. На цьому телефонна розмова й обірвалася... Невідомий у чорному капюшоні вирвав у малечі з рук модний мобільний телефон і шмигонув у невідомому напрямку. Коли мати Даринки приїхала, обоє одразу ж звернулися до поліції.

Правоохоронці вже вивчали попередні випадки і завдяки відеозаписам із камер стеження змогли встановити особу зловмисника. Правоохоронці впізнали злодійкуватого молодика на відео. Раніше він неодноразово притягався до кримінальної відповідальності. Грабіжником виявився 23-річний мешканець Мукачева, який перебуває на випробувальному терміні за крадіжку. Мукачівським поліцейським залишалося тільки впіймати злочинця, що, власне, вони і зробили.

На жаль, умовно засуджений так і не скористався шансом на виправлення, який йому дав суд і знову став на криву стежку. Тепер йому світить реальне ув'язнення. За даним фактами відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років. Досудове розслідування триває.

Правоохоронці впевнені, що за допомогою відеотехніки не тільки в Мукачеві, а й в інших містах регіону вуличні грабежі, хуліганства та розбійні напади можна звести до мінімуму. І від того, скільки таких камер буде встановлено в громадських місцях у кожному місті, залежатиме якість і ефективність роботи поліцейських у боротьбі з вуличною злочинністю і, зокрема, з майновими злочинами.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині поліція ...
Наступна новина: Вінничина: керівники ...

КОМЕНТАРІ