У Чернівцях планують створити муніципальну ремонтно-реставраційну майстерню

У Чернівцях планують створити муніципальну ремонтно-реставраційну майстерню

26.12.15 16:56 0 582
На сесії Чернівецької міської ради розглянуто питання про хід виконання Комплексної програми збереження історичної забудови Чернівців. За наслідками реалізації одного із головних завдань Комплексної Програми рішенням Комітету всесвітньої спадщини у Парижі (2011 рік) колишній ансамбль Резиденції митрополитів Буковини та Далмації у Чернівцях включений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Положення «Комплексної програми збереження історичної забудови міста Чернівців на 2009-20015 роки» увійшли до складу номінаційного досьє об'єкта культурної спадщини і знайшли своє відображення у висновку Комітету світової спадщини як підстава довіри до державних і регіональних органів влади щодо гарантій системного збереження та раціонального використання культурних об'єктів відповідно до національних стандартів.

На державному обліку в межах території міста знаходиться 733 пам'ятки культурної спадщини. Зокрема 537 пам'яток архітектури, у тому числі: 20 пам'яток архітектури національного значення (1 – світового значення), 168 пам'яток історії, у т.ч., 3 – національного значення; 8 пам'яток археології, у т.ч. 1 – національного значення, 10 пам'яток монументального мистецтва, 9 пам'яток садово-паркового мистецтва і ландшафтних, 1 комплекс історико-культурного заповідника “Кладовища по вул.Зеленій”.

Беручи до уваги належність міста Чернівців до транскордонних територій, наслідки моніторингу міжнародного законодавства з питань збереження історичного середовища, активний розвиток міжнародних відносин з країнами Західної Європи та досвід сусідніх областей з реставраційної справи, а також необхідність проведення термінових комплексних ремонтно-реставраційних робіт на об'єктах культурної спадщини міста, за наслідками обговорення на сесії структурні підрозділи міської ради отримали протокольне доручення в найкоротші терміни вивчити питання утворення муніципальної ремонтно-реставраційної майстерні та забезпечення її матеріально-технічної бази.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині зупинили ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ