В Івано-Франківській області рятувальники вдосконалювали свої знання та вміння у школі підвищення оперативної майстерності

В Івано-Франківській області рятувальники вдосконалювали свої знання та вміння у школі підвищення оперативної майстерності

26.12.15 08:03 0 510
Локалізація та ліквідація будь-якої пожежі – справа надзвичайно складна. Вона потребує від особового складу пожежно-рятувальних підрозділів високої майстерності, уміння працювати в умовах психологічних і фізичних навантажень, коли відлік іде на секунди, а навіть крихітна помилка може коштувати людського життя. Такі уміння і навики досягаються шляхом невпинних тренувань, щоб дії кожного із рятувальників були доведені до автоматизму, а чергова варта діяла, як єдиний злагоджений механізм. Для цього існує школа підвищення оперативної майстерності, де рятувальники вчаться працювати в умовах, наближених до реальних.

24 грудня в Калуші було проведено заняття в школі підвищення оперативної майстерності з начальниками Державних пожежно-рятувальних частин, Державних пожежно-рятувальних постів та Професійних пожежних частин. Вони пройшли на базі державної Пожежно-рятувальної частини №6 м. Калуш під керівництвом заступника начальника Управління ДСНС в області Віталія Федунківа.

Рятувальники поглибили свої знання з організації внутрішньої, гарнізонної та караульної служби в пожежно-рятувальних підрозділах, з організації газодимозахисної служби в підрозділах оперативно-рятувальної служби. Також були проведені практичні заняття на теми: «Організація та порядок проведення випробовування пожежно-технічного обладнання та спорядження на кущових пунктах випробовування. Порядок ведення документації», «Організація роботи мобільної оперативної групи У ДСНС України в області», «Організація роботи пересувного пункту обігріву». Рятувальники вдосконалили свої знання із надання першої медичної допомоги, розгортали пристрій «Соломинка», в’язали подвійно-рятувальну петлю з одяганням її на потерпілого. Кожну вправу намагалися виконувати якнайкраще, адже це допоможе їм правильно діяти за реальних умов.

Заняття у школі підвищення оперативної майстерності були проведені на належному рівні. Рятувальники з поставленими завданнями справилися та готові до дій за призначенням.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Вінничани відправили для ...

КОМЕНТАРІ