Тернопільська область: напередодні Нового року та Різдвяних свят рятувальники нагадують громадянам правила безпечної поведінки у побуті

Тернопільська область: напередодні Нового року та Різдвяних свят рятувальники нагадують громадянам правила безпечної поведінки у побуті

26.12.15 10:39 0 539
Напередодні Нового року та Різдвяних свят, з метою попередження пожеж, травмування та загибелі на них людей співробітники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області спільно з представниками місцевих органів виконавчої влади проводять відпрацювання житлового сектору населених пунктів області. Під час таких перевірок особлива увага приділяється помешканням самотніх людей, громадян похилого віку та осіб (або родин), які потребують соціальної підтримки. Адже у їхніх господарствах існує підвищений ризик виникнення пожеж.

Рейдові групи проводять з мешканцями домоволодінь профілактичні бесіди, роз’яснюють вимоги правил пожежної безпеки в побуті. Фахівці надають практичні рекомендації щодо організації святкових заходів, з дотриманням правил пожежної безпеки при встановленні новорічних ялинок та облаштуванні святкової ілюмінації, нагадують про небезпеку, яку несуть піротехнічні вироби. Роздають тематичні пам’ятки й листівки попереджувального змісту на протипожежну тематику.

Відвідують рятувальники також школи та дошкільні закладі, де разом з освітянами об’єднують зусилля у питаннях попередження дитячого травматизму. Робиться це не випадково‚ адже питання безпечної поведінки підростаючого покоління особливої гостроти набуває під час святкування Новорічних та Різдвяних свят й напередодні канікул – саме в цей період діти найбільше наражаються на небезпеку травмування, особливо від піротехнічних виробів та через дитячі пустощі з вогнем.

Працівники ДСНС звертають особливу увагу малечі на правилах безпечної поведінки в зимовий період, розповідають про заборону використання сірників та запальничок, про правила безпечного облаштування зеленої красуні та обережного поводження з піротехнічними виробами. Навчають, як потрібно себе поводити в різних неординарних ситуаціях і як їх уникнути – вони роблять все можливе, щоб діти росли щасливими й здоровими.

В обласному Управлінні ДСНС переконані, що проведення профілактичної роботи неодмінно дасть позитивний результат та сприятиме зменшенню кількості пожеж та надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: депутати внесли ...
Наступна новина: Упродовж доби на Львівщині ...

КОМЕНТАРІ