На Тернопіллі посадовці оглянули інфраструктуру с.Васильківці

На Тернопіллі посадовці оглянули інфраструктуру с.Васильківці

26.12.15 12:30 0 471
У с.Васильківцях Гусятинського району відбулася робоча зустріч експерта з питань управління територіями, експерта робочої групи з питань децентралізації при Міністерстві регіонального розвитку та робочої групи децентралізація «Реанімаційного пакету реформ» Юрія Ганущака, директора Офісу реформ у Тернопільській області Віктора Литвинчука, голови Васильковецької об'єднаної територіальної громади Андрія Гайдаша, голови райдержадміністрації Віталія Батога, першого заступника голови Ігоря Гайдука, голови районної ради Василя Бойчука.

Гості знайомилися з інфраструктурою населеного пункту. Насамперед, відвідали спеціалізовану школу І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням інформаційних технологій та технологічних дисциплін.

Навчальний заклад приємно вражає як своїм зовнішнім виглядом, так і затишними та естетично оформленими класними кімнатами, навчальними кабінетами та коридорами. Cкрізь зроблено сучасний ремонт, класи обставлені новими меблями та партами.

У шкільній установі функціонують 3 комп'ютерні класи, які оснащені 64 комп'ютерами, знання з інформатики тут здобувають також учні з інших шкіл.

У танцювальній залі школярі отримують уроки хореографії, готують танцювальні композиції.

Стіни коридорів оздоблені роботами учнів та випускників навчального закладу.

Вчительську тут жартома називають педагогічною майстернею. Наповненість класу в середньому складає 16 учнів.

При школі діє старша група ясел-садка, її відвідують 18 дошкільнят. В розклад занять старшої групи введено «Комп'ютерну грамоту». Діти займаються в лінгафонному кабінеті школи.

Не менш приємне враження на гостей з області справила їдальня. Школярі харчуються за спеціально облаштованими столиками із відкидними лавочками, що є досить зручним у користуванні.

Віктор Литвинчук говорив про налагоджену систему стимуляції повернення спеціалістів після закінчення вищих навчальних закладів в рідне село, забезпечення їх першим робочим місцем.

Не залишили поза своєю увагою гості з області і Васильковецький ясла-садок «Сонечко».

Як зазначила директор садочку, у дошкільному навчальному закладі функціонує три групи: ясельна, різновікова та старша. Комплектування груп здійснено у відповідності до віку та індивідуальних особливостей дітей, з урахуванням запитів та побажань батьків. В яслах-садку працює три гуртки: музичних інструментів, танцювальний та англійської мови, які ведуть досвідчені спеціалісти.

Слід відмітити, що реконструкцію шкільного та дошкільного закладів, в основному, здійснено за кошти товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія Центр».

В ході своєї робочої поїздки у с.Васильківці Віктор Литвинчук та Юрій Ганущак також мали можливість побувати у місцевому ФАПі. Завідуюча амбулаторією ознайомила представників влади з робочими кабінетами, у яких надаються медичні послуги васильківчанам.

Віктор Литвинчук, підводячи підсумки свого робочого візиту, додав, що інфраструктура населеного пункту налагоджена на належному рівні. Він відзначив високий рівень дошкільних закладів, які обладнані і забезпечені на порядок вище від таких закладів в обласних центрах. За його словами, дошкільні заклади мають високопрофесійний виховательсько-педагогічний колектив, обладнані їдальні, пральні інші санітарно-побутові умови.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ