У Хмельницькій області територіальні громади обговорювали особливості бюджету на 2016 рік

У Хмельницькій області територіальні громади обговорювали особливості бюджету на 2016 рік

26.12.15 08:21 0 468
Перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Процюк взяв участь у нараді з головами об'єднаних територіальних громад області, головами районних рад, головами та начальниками фінансових управлінь райдержадміністрацій.

На засіданні приділили увагу питанню завершення поточного бюджетного року та особливостей складання бюджетів об'єднаних територіальних громад на 2016 рік.

У зв'язку із завершенням поточного бюджетного року начальник Державної казначейської служби в області Галина Майхер поінформувала присутніх про останні у цьому році терміни подання новоствореними громадами до служби платіжних доручень з метою уникнення проблем.

Щодо питання особливостей складання бюджетів об'єднаних територіальних громад на 2016 рік присутніх проінформував директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Пенюшкевич. Голови та представники об'єднаних територіальних громад, в основному, цікавилися у доповідача питаннями передачі закладів соціальної сфери на баланс ОТГ, їхнє подальше фінансування та утримання майна. Як наголосив учасникам зустрічі Сергій Пенюшкевич, бюджет кожної громади має бути збалансованим і, в першу чергу, мають бути передбачені видатки на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, оплату енергоносіїв тощо.

Про забезпечення освітнього процесу та створення ефективних органів системи освіти в ОТГ поінформував директор Департаменту освіти і науки ОДА Олег Фасоля.

Експерт з проведення тендерних процедур Сергій Ткачук зосередив увагу на вимогах та законодавчих нормах щодо проведення тендерів на закупівлю товарів і послуг.

Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Світлана Лукомська та директор обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Тетяна Власюк висвітлили своє бачення діяльності органів соціального напрямку в об'єднаних територіальних громадах.

Про специфіку подальшого медичного обслуговування мешканців ОТГ йшла мова у виступі заступника директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Наталії Федів.

Начальник управління культури, національностей, релігій та туризму ОДА Ірина Трунова говорила про організацію роботи закладів культури у новостворених об'єднаних територіальних громадах.

Питання цивільного захисту населення на території ОТГ висвітлив у своєму виступі начальник управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євген Данилюк.

Усі виступаючі мали змогу відповісти на численні запитання учасників наради.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині зіткнулися ...
Наступна новина: Центр обслуговування ...

КОМЕНТАРІ