Волинська область: піротехніками ДСНС вилучено і знешкоджено 10 боєприпасів Другої Світової війни

Волинська область: піротехніками ДСНС вилучено і знешкоджено 10 боєприпасів Другої Світової війни

26.12.15 12:33 0 516
Упродовж останніх 2 днів до служби порятунку «101» надійшло декілька звернень громадян з повідомленнями про виявлення невідомих підозрілих предметів, схожих на боєприпаси, у селищі Турійську та у селах Охнівка та Верба Володимир-Волинського і Ромашківка та Дерно Рожищенського районів.

Працівники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС України у Волинській області оперативно виїхали і працювали по кожному з випадків, обстежили 0,5024 га території для виявлення і знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Фахівці-піротехніки усі небезпечні знахідки: артилерійські снаряди, гранату та мінометні міни часів Другої Світової війни у кількості 10 одиниць вилучили та знешкодили шляхом контрольованого підриву на спеціально відведеному майданчику з дотриманням правил техніки безпеки.

Працівники ДСНС звертаються до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером «101» або «102».

У разі знаходження вибухонебезпечного пристрою ЗАБОРОНЕНО:

наближатися до предмету; пересувати його або брати в руки; розпалювати поряд багаття або кидати в нього предмет; користуватися запальничками, іншими джерелами відкритого вогню, а також предметами, що можуть його утворювати; переміщувати вибуховий пристрій (підозрілий предмет) або змінювати його положення.

При знаходженні вибухового пристрою або підозрілої речі НЕОБХІДНО:

відійти на безпечну відстань; зберігати спокій; негайно повідомити про знахідку представників пожежно-рятувальної служби та міліції за номерами телефонів «101» та «102»; припинити всі види робіт у районі виявлення даного предмета; не користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух); дочекатися прибуття фахівців, щоб вказати місце знахідки.

Пам’ятайте! Одна з основних причин нещасних випадків з вибуховими пристроями – грубе порушення елементарних правил безпеки.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі посадовці ...
Наступна новина: У Хмельницькій області ...

КОМЕНТАРІ