Львівські рятувальники провели навчання на Добротвірській ТЕС

Львівські рятувальники провели навчання на Добротвірській ТЕС

26.12.15 09:12 0 560
24 грудня львівські рятувальники провели оперативно-тактичні навчання на Добротвірській теплоелектростанції, яка розміщена у м. Добротвір Кам'янка-Бузького району Львівської області. Участь у навчаннях взяли понад 40 рятувальників із Червоноградського, Жовківського, Кам’янка-Бузького, Радехівського, Сокальського та Буського районних відділів ДСНС України.

Такі навчання є надзвичайно важливими, враховуючи специфіку функціонування об’єкту. Варто лише згадати, що 17 грудня 2013 року на території Добротвірської ТЕС в приміщенні турбінного відділення було виявлено залишки розлитої металевої ртуті на площі близько 20 кв.м. Тоді ланкоюдемеркуризації ДПРЧ-18 м. Кам’янка-Бузька видимі частинки металевої ртуті було зібрано механічним способом разом з сторонніми предметами, загальною кількістю 3 кг. Місце розливу тоді обробили демеркуризаційним розчином. Зібрану ртуть разом із сторонніми предметами передали для подальшої утилізації представнику електростанції.

Перший етап навчань полягав у перевірці теоретичного рівня знань і вмінь фахівців ДСНС реагувати на небезпечні ситуації. До рятувальників звернувся головний інженер ТЕС та начальники різних профільних виробничих дільниць: паливно-транспортного господарства, дробильного цеху, електрогосподарства, гідроцеху, а також відповідальний за охорону праці. Представники підприємства обговорили із надзвичайникам питання дотримання пожежної та техногенної безпеки, й пообіцяли ретельно їх дотримуватися у всіх виробничих процесах.

Після обговорення рятувальникам показали територію, на якій зберігається і перемішується паливо, ознайомили із виробничими дільницями та машинним залом, де, власне, відбувається спалювання вугілля.

Окрім вивчення зони можливих ризиків виникнення займання, надзвичайників ознайомили із системою водопостачання підприємства. Інженери показали місця розміщення пожежних гідрантів та облаштоване пожежне водоймище.

Така співпраця між промисловим сектором та рятувальникам, як показує досвід, є ефективною і сприяє гарантуванню безпечних умов праці для персоналу й забезпечення безпеки населення, яке проживає поруч.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Кафе вночі не ...
Наступна новина: На Вінниччині протягом ...

КОМЕНТАРІ