Міський голова Руслан Марцінків закликає іванофранківців створювати ОСББ

Міський голова Руслан Марцінків закликає іванофранківців створювати ОСББ

27.12.15 13:46 0 728
Міський голова Івано-Франківська висловив громаді своє ставлення до процесу реорганізації «Єдиного розрахункового центру» у «Міську інвестиційну управляючу компанію»

Чимало несхвальних відгуків отримав процес реорганізації «Єдиного розрахункового центру» у «Міську інвестиційну управляючу компанію». З цього приводу міський голова Івано-Франківська вирішив висловити громаді своє ставлення до нового підприємства та розтлумачити в деяких аспектах його діяльність.

Перш за все, ця нова структура зосередиться на програмах енергоефективності та покращенню благоустрою не тільки житлового фонду комунальної власності, а й міського загалом, чим в певному сенсі продовжить справу «ЄРЦ».

Якщо до тепер співфінансування діяло тільки на будинки, які перебувають в управлінні комунальних підприємств, то з наступного року до співфінансування будуть залучати і ОСББ, і ЖББК та інші форми власності громадян. Це дозволяє ефективно забезпечити співфінансування мешканців, а також дозволяє уникнути сплати великого ПДВ.

Руслан Марцінків зазначає, що члени засідання наглядової ради підбили підсумки роботи «ЄРЦ» за 2014 рік. Важливим є той факт, що це комунальне підприємство – одне з небагатьох в галузі, яке не має заборгованостей ні перед бюджетом, ні перед постачальниками (підрядниками).

Звісно, є проблеми щодо аварійних груп швидкого реагування, саме тому в рамках трансформації «ЄРЦ» в «Муніципальну інвестиційну управляючу компанію», в Івано-Франківську планують реформувати «Аварійну службу». Відтепер вона буде укомплектована кваліфікованим персоналом, вдягненим у спецодяг єдиного зразка, з належним технічним забезпеченням та стандартами оперативності реагування.

Заплановане реформування «гарячої лінії» підприємства 750-600. Цифрова АТС дозволить оптимально обробляти вхідні звернення. На часі і створення системи вибіркової роботизованої обробки закритих заявок.

Міський голова Руслан Марцінків вкотре хоче поінформувати громаду, що, згідно з чинним законодавством України, тільки власники житла є розпорядниками майна. Ніхто не може і не примусить вас користуватись послугами нової «Муніципальної інвестиційної управляючої компанії». Простою більшістю голосів (50+1%) власники майна можуть обрати самі для себе управляючу структуру: чи то буде ОСББ, чи приватний ЖЕК, чи те ж комунальне підприємство. Якщо ж мешканці не вирішать цього до 1 липня 2016 року, то, знову ж таки відповідно до законодавства України, управителя їм надасть міський виконавчий комітет.

Тому міський голова ще раз закликає громаду не нарікати на комунальні служби, а нарешті взяти керівництво у свої руки. Зі свого боку міська влада, звісно, буде сприяти і допомагати у збереженні та відновленні житлового фонду міста.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Рятувальники закликають: ...

КОМЕНТАРІ