В Закарпатській області у Мукачеві батальйон оперативного реагування успішно "звільнив заручників"

В Закарпатській області у Мукачеві батальйон оперативного реагування успішно "звільнив заручників"

28.12.15 10:38 0 691
24 грудня в черговий раз було піднято по тривозі батальйон оперативного реагування ГУ НП в Закарпатській області.

Командування вигадало легенду, за якою терористи захопили в заручники кількох мирних мешканців на об'єкті «Х», яких треба звільнити якнайшвидше і, звісно, без втрат… Об'єктом «Х» на цей раз став полігон для навчань «Шипка», поблизу Мукачева.

Головна мета таких навчань - перевірка швидкості реагування правоохоронців у разі ускладнення оперативної обстановки в області, вдосконалення навичок дій в екстремальних умовах. Хоч на Закарпатті зараз відносно спокійно, треба бути завжди готовими до будь-якого розвитку подій. Останні сесії Закарпатської обласної та Ужгородської міської рад, коли по кілька разів у день їх «заміновували» - яскраве цьому підтвердження. Добре що то були «фейкові» мінування, а якби справжні? Та й нещодавні події у Мукачеві, що розгорнулися майже в центрі міста, заставляють правоохоронну систему області тримати себе у «тонусі».

По прибутті на «місце події» бійці батальйону блискавично провели необхідне орієнтування, визначили зазначену точку розташування умовного супротивника, оточили його, і виконавши певні прийоми щодо звільнення заручників, знешкодили імовірних злочинців. Також, у ході навчання було відпрацьовано тактику дій у приміщенні.

Крім цих зазначених заходів було проведено вогневу підготовку з використанням табельної вогнепальної та автоматичної зброї. Після цього бійцями було виконано декілька нормативів з бойової підготовки.

Незважаючи на те, що правоохоронці показали гарні результати, професіоналізм та злагоджену командну роботу, подібні навчання і надалі будуть проводитися з метою тримання постійної бойової готовності зазначеного підрозділу.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області на ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ