Чернівецька область: під час пожеж врятовано людське життя.

Чернівецька область: під час пожеж врятовано людське життя.

03.01.16 10:11 0 638
В перший день 2016 року в Чернівецькій області виникло 6 пожеж. Так 01 січня о 10 годині 12 хвилин надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в місті Чернівці по вулиці Маяковського. Одразу на місце події було направлено черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 1 обласного центру. Пожежу виявили сусіди, які побачили як з вікна будинку виходить дим і одразу позвонили на спец лінію 101. За лічені хвилини на місце події прибули вогнеборці, яким повідомили, що в будинку може знаходитись людина. Увійшовши в будівлю, рятувальники виявили чоловіка 1956 року народження та вивели його на свіже повітря. Після чого приступили до гасіння пожежі, яку в корткий термін ліквідували. Площа пожежі була незначна, але було сильне задимлення. Під час пожежі вогнем було знищенно диван, постільну білизну, речі домашнього вжитку. Завдяки діям пожежно- рятувальних підрозділів від вогню було врятовано квартиру.

Цього ж дня о 01.12 у селі Ожеве Сокирянського району виникла пожежа в житловому будинку. На місце події були направлені рятувальники міста Сокиряни. Першочерговим завданням вогнеборців було недопущення подальшого поширення вогню, оскільки поруч з житловим будинком знаходилась господарська будівля. Рятувальники оперативно локалізували пожежу, а в подальшому ліквідували її. Вогнем знищено частково перекриття та покриття будівлі, речі домашнього вжитку. Причина пожежі та збитки встановлюються.

Всього з початку року в Чернівецькій області виникло 6 пожеж, на яких вогнеборці врятували 6 будівель. Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує громадянам: основними причинами виникнення пожеж є «людський фактор»: порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електромережі та необережне поводження з вогнем. Рятувальники звертаються до громадян: дотримуйтеся правил пожежної безпеки, бережіть Ваше життя та здоров’я!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ