У Рівненській області рятувальники запобігли вибуху у приватному господарстві винісши із палаючої будівлі 3 балони з газом та киснем

У Рівненській області рятувальники запобігли вибуху у приватному господарстві винісши із палаючої будівлі 3 балони з газом та киснем

04.01.16 10:29 0 673
03 січня 2016 року об 11:28 до чергової служби за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві у місті Березне на вулиці Корицького 18. За вказаною адресою негайно виїхало чергове відділення вогнеборців 9-ї державної пожежно-рятувальної частини, а також на допомогу було надіслано відділення бійців 3-го державного пожежно-рятувального поста села Моквин.

Прибувши за вказаною адресою, рятувальники встановили, що осередок загорання знаходится на горищі прибудови шлаково-цегляного житлового будинку розміром 5х12 метрів критого шифером по дерев’яній обрешітці.

Власники оселі одразу попередили рятувальників, що у палаючому приміщенні знаходяться балони з газом та киснем. Зважаючи на те, що кисень та газ є потужним джерелом можливого вибуху і виникненням більш серйозної пожежі, а спричинені руйнування можуть призвести до непоправних жерт серед людей та значних матеріальних збитків, керівником гасіння пожежі було прийнято рішення негайно знайти їх та винести з палаючого приміщення. Громадян, що були присутні на місці пожежі попросили відійти на безпечну відстань. Самі ж рятувальники через сильне задимлення та нульову видимість змушені були працювати в апаратах для захисту органів зору і дихання. За кілька хвилин бійці Державної служби з НС знайшли та винесли на вулицю усі три балони (2 кисневих та 1 газовий). Балони були настільки розігріти, що їх довелося охолоджувати за допомого водяного ствола. Потому рятувальники подали на гасіння безпосередньо палаючої оселі один пожежний ствол та на захист розташованої за метр від пожежі господарчої будівлі ще один водяний ствол. О 12:12 пожежу вдалося локалізувати, а о 12:40 повністю ліквідувати. Вогнем пошкоджено покриття, перекриття та стіни прибудови житлового будинку, а також знищено пральну машину, електроінструмент та речі домашнього вжитку, що знаходилися в середині прибудови. Загалом на гасіння пожежі було залучено дві пожежні автоцистерни та 8 чоловік особового складу рятувальників.

Завдяки професійним діям вогнеборців вдалося запобігти вибуху балонів з горючими сумішами, не допусти жертв серед громадян, врятувати від повного знищення житловий будинок та не дати розповсюдитися полум’ю на поряд розташовані господарчу будівлю та дровітню.

Наразі причина пожежі встановлюється.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині врятовано ...
Наступна новина: У Рівненській області під ...

КОМЕНТАРІ