В Житомирській області депутати обговорили ситуацію на кондитерській фабриці

В Житомирській області депутати обговорили ситуацію на кондитерській фабриці

05.01.16 11:53 0 638
Питання вирішення конфлікту на кондитерській фабриці «Житомирські ласощі» розглянула 04 січня 2016 року, комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

Крім депутатів обласної ради, участь у засіданні взяли перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, т. в. о. міського голови Олексій Ясюнецький, а також представники підприємства – сторони конфлікту, представники ГУ Нацполіції та СБУ в Житомирській області, громадської ради при ОДА.

Представники влади та громадськості, підприємства і силових структур намагалися спільно дійти консенсусу задля вирішення конфлікту, який триває ще з грудня 2015 року.

Фабрика становить собою 2-тисячний колектив, який сумлінно виконує свою роботу, працює офіційно, сплачує податки, що йдуть до місцевого бюджету. «Житомирські ласощі» входять у десятку великих платників податків області. Тому призупинення діяльності підприємства через корпоративний конфлікт є не лише іміджевим, а й економічним ударом для області.

корпоративний конфлікт, що виник між власниками підприємства, Житомирська облдержадміністрація закликає врегулювати шляхом переговорів, без втягування у процес трудовий колектив. Люди повинні працювати і отримувати заробітну плату, підприємство – не зупиняти робочий процес і сплачувати податки. На цьому акцентував перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, який вчора разом із представниками міської влади особисто виїжджали на фабрику задля врегулювання конфлікту.

Голова регламентної депутатської комісії, депутат Сидір Кізін заявив, що дії власників компанії є спробою втягнути у баталії робочий колектив та органи влади. Проте єдиним варіантом врегулювання проблеми є вирішення ситуації між самими власниками.

«Ми не можемо втручатися в фінансово-господарську діяльність підприємства. Це заборонено. Ми, як представники влади, неодноразово виїжджали на фабрику, аби запобігти порушенням громадського порядку, але конфлікт сторони мають вирішити між собою», – наголосив перший заступник голови ОДА Геннадій Дмитренко.

Коміcія з питань регламенту закликала власників не втягувати у приватний корпоративний конфлікт органи влади, правоохоронні структури, працівників фабрики та активіcтів, а вирішити ситуацію самостійно за столом переговорів. Адже у кожної сторони своє бачення і свої аргументи.

Зі свого боку Житомирська облдержадміністрація звернулася до Нацполіції, Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України та відповідних територіальних органів із листами щодо необхідності їх втручання в ситуацію та забезпечення охорони громадського правопорядку на території фабрики і прилеглих територіях.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відкрили ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ