В усіх храмах Вінниччини відбудуться Різдвяні богослужіння (+фото)

В усіх храмах Вінниччини відбудуться Різдвяні богослужіння (+фото)

05.01.16 16:26 0 739
Про це йшлося на прес-конференції представників різних релігійних конфесій Вінниччини, яка відбулась 4 січня 2016 року в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Про те, як планують відзначати найбільше релігійне свято року – Різдво Христове, представникам ЗМІ розповіли учасники прес-конференції - члени обласної Ради Церков і релігійних організацій області.

Відкриваючи зустріч, начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький запевнив, що обласною владою будуть проведені усі необхідні заходи безпеки під час святкових богослужінь.

Секретар Вінницького єпархіального управління УПЦ протодиякон Владислав Демченко привітав усіх з прийдешніми святами і повідомив, що цього року Вінницька єпархія Української Православної Церкви урочисто відзначатиме свято Різдва Христового в усіх храмах : «В Різдвяну ніч, близько опівночі, у всіх храмах міста Вінниці та у більшості храмів області будуть звершені нічні богослужіння, а в деяких - ще й ранішні. Тож особлива подяка обласній владі, яка забезпечує роботу громадського транспорту для того, щоб віряни, після звершення святкової служби, змогли комфортно добратись додому».

Він також наголосив, що цьогоріч у рамках фестивалю «Різдвяні дзвіночки», концерти хорових колективів із програмою різдвяних колядок пройдуть у всіх районах області. У Вінницькому Будинку офіцерів великий різдвяний концерт за участю більш як 30 хорів відбудеться 10 січня о 13-й годині. Всі учасники концерту, а також діти – глядачі отримають близько двох тисяч подарунків особисто від Митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Усі учасники прес-конференції наголошували, що святкування Різдва Христового, крім концертних програм, передбачає благодійні акції у всіх релігійних громадах на підтримку бійців АТО, вимушених переселенців зі Сходу, дітей з інвалідністю, з малозабезпечених родин, онкохворих, тощо.

Представник об'єднаної церкви християн віри євангельської зазначив, що новорічні та різдвяні подарунки від вірян, ризикуючи життям, доставили в зону проведення антитерористичної операції християнські волонтери. Радо зустрічали їх бійці та місцеві жителі Мар'янки, Гранітного, Широкіного, Пісків.

Під час прес-конференції також було відмічено, що рік 2016-й проголошений для католиків і греко-католиків «Роком милосердя», а для православних віруючих - «Роком пастирів церковної громади», тож і під час Різдвяних святкувань і надалі церковні громади вестимуть велику духовну, культурно-просвітницьку, волонтерську роботу задля утвердження Христових заповідей у душах віруючих.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ