На Хмельниччині рятувальники перевірили роботу стаціонарних пунктів обігріву та попередили громадян про небезпеку під час перебування на кризі

На Хмельниччині рятувальники перевірили роботу стаціонарних пунктів обігріву та попередили громадян про небезпеку під час перебування на кризі

05.01.16 13:10 0 549
У зв’язку із різким пониженням температурних показників та з метою протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації зимового періоду, 4 січня рятувальники Старокостянтинівського району перевірили стаціонарні пункти обігріву у готовності до прийому громадян та надання допомоги.

Також, з метою попередження травмування та загибелі громадян на льоду рятувальники провели рейд щодо дотримання безпечної поведінки на водних об’єктах. Під час відпрацювання працівники ДСНС проінструктували рибалок та вручили їм пам’ятки із заходами безпеки, яких потрібно неухильно дотримуватись, перебуваючи на кризі. У листівках також розміщені поради, як необхідно діяти, якщо людина провалилася під кригу.

Зокрема, рятувальники наголошували, що зимова підлідна ловля риби вимагає суворого дотримання правил безпечної поведінки. Тож, людям необхідно усвідомити, що не можна довіряти особистій самовпевненості та випробовувати своє везіння. Також не можна пробивати близько одна від одної багато лунок та збиратися великими групами на одному місці. Не бажано ловити рибу поблизу вимоїн і занадто далеко від берега. Крім того, рятувальники порадили рибалкам завжди мати під рукою дошку, велику гілку, або міцну мотузку довжиною 12-15 м.

Шановні громадяни! Пам'ятайте, дотримання елементарних правил безпечної поведінки допоможе вам зберегти своє життя і життя людей, які знаходяться поруч із вами. Не забувайте роз'яснювати ці правила дітям.

Старокостянтинівський РС

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині дві матері ...
Наступна новина: На Рівненщині працюють ...

КОМЕНТАРІ