Волинська область: рятувальники закликають рибалок не ризикувати життям на вкритих кригою водоймах

Волинська область: рятувальники закликають рибалок не ризикувати життям на вкритих кригою водоймах

05.01.16 14:35 0 627
Кожної зими, коли термометр фіксує температурні показники нижче нуля, набуває гостроти проблема безпеки людей на льоду. Всупереч значному ризику для життя та здоров'я дорослі прямують на кригу порибалити, а дітвора — розважитися. Відтак рятувальники ДСНС посилено здійснюють профілактичні заходи, щоб запобігти випадкам загибелі та травмування серед громадян.

4 січня рятувальники Ковельського міськрайвідділу УДСНС України у Волинській області та працівники міського відділення рятувальних робіт здійснили інформаційно-роз'яснювальний рейд на Ковельському водосховищі. Саме тут збирається найбільше любителів зимової риболовлі з міста залізничників. Тож співробітники ДСНС нагадали рибалкам правила безпеки на вкритих кригою водоймах, а також детально окреслили порядок дій на випадок, коли людина провалилась під лід, кожному з них вручали листівки з правил безпеки. Рятувальники акцентували увагу громадян, що до трагедій, як правило, призвели банальна необережність та порушення елементарних правил.

Як з’ясувалося, любителі зимової риболовлі усвідомлюють, наскільки небезпечним може бути перебування на крижаній водоймі, але однаково, йдуть за покликом небезпечного захоплення. Однак переконують, що пересторог суворо дотримуються, а дехто навіть заздалегідь бере із собою палиці та мотузки про всяк випадок.

Крім того, співробітники Служби Порятунку застерегли громадян від тривалого перебування на морозному повітрі, щоб уникнути переохолодження та обморожень, а також нагадали їх перші небезпечні прояви.

У ДСНС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ