На Тернопіллі сезон полювання на хутрових триває

На Тернопіллі сезон полювання на хутрових триває

05.01.16 17:01 0 729
Сезон полювання на хутрових звірів на території мисливських угідь усіх користувачів триває, – про це повідомив головний мисливствознавець Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Барабаш.

Так, у січні планується ще два виходи на зайця й лисицю – 10 і 17 січня. Крім того, на території польових мисливських угідь Тернопільської області проводитиметься ще полювання на лисиць червоних у лютому – 14, 21 і 28, бригадами мисливців під керівництвом штатних працівників єгерської служби користувачів мисливських угідь.

Як повідомив Андрій Барабаш, ліміт лисиці на одну тисячу гектарів, згідно з нормами санітарно-ветеринарних служб, становить 0,5-1 особина. Тож згідно з наказами користувачів, вирішено провести три виходи на цей вид мисливської фауни у лютому на території польових мисливських угідь. Це дозволить врегулювати чисельність лисиць, а також послабити нестабільну епізоотичну ситуацію, яка склалася на тих територіях, де її перевищено.

З другої декади січня по першу декаду лютого на території мисливських угідь Тернопільської області здійснюватиметься облік чисельності мисливської фауни.

Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Приміщення Вінницької ...

КОМЕНТАРІ