На Тернопільщині відзначать 125-річчя від дня народження Євгена Коновальця

На Тернопільщині відзначать 125-річчя від дня народження Євгена Коновальця

05.01.16 16:22 0 683
125-річчя від дня народження видатного діяча української історії Євгена Коновальця відзначать на Тернопільщині 14 червня.

Відповідне розпорядження підписав голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

Зокрема, з метою вшанування видатного діяча українського національно-визвольного руху заплановано провести науково-практичні конференції, уроки пам'яті, виховні години, усні журнали, засідання “круглих столів”, організувати тематичні виставки літератури у навчальних закладах і закладах культури області, присвячені життю та діяльності видатного діяча української історії.

Протягом травня-червня - оформити документальні і фотовиставки, стенди в музеях, архівах, бібліотеках області, присвячені життю і діяльності Євгена Коновальця.

14 червня 2016 року буде організовано покладання квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків борцям за волю України, Героям Небесної Сотні, учасникам антитерористичної операції в населених пунктах області з нагоди 125-річчя від дня народження Євгена Коновальця.

Також до цього часу буде впорядковано місця поховань та утримання в належному стані пам'ятників, пам'ятних знаків, пов'язаних з життям і діяльністю борців за незалежність України у XX столітті, загиблих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції.

Райдержадміністраціям, виконавчим комітетам Бережанської, Кременецької, Тернопільської, Чортківської міських рад доручено розглянути можливість найменування нових, чи перейменування існуючих вулиць, скверів, майданів в населених пунктах області в честь видатного діяча українського національно-визвольного руху Євгена Коновальця.

Нагадаємо, Євген Михайлович Коновалець (нар. 14 червня 1891 Зашків — † 23 травня 1938, Роттердам, Нідерланди) — полковник Армії УНР, командант УВО, голова Проводу українських націоналістів (1927), перший голова ОУН.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ