На Житомирщині у 2015 році закупили 87 квартир

На Житомирщині у 2015 році закупили 87 квартир

06.01.16 09:59 0 622
У 2015 році одним із пріоритетів влади був соціальний захист учасників АТО та їх сімей. За цей рік на Житомирщині було придбано 87 квартир для сімей загиблих військовослужбовців та інвалідів АТО. За цим показником область знаходиться в авангарді серед інших регіонів України.

На придбання житла для сімей загиблих бійців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів І-ІІ групи з числа учасників АТО, які потребують поліпшення житлових умов, в Житомирській області було передбачено з державного бюджету 30 млн 805,687 тис. грн.

Також наприкінці року за сприяння голови облдержадміністрації Сергія Машковського у результаті перерозподілу коштів субвенції між регіонами України, Житомирщині було виділено додатковий фінансовий ресурс в розмірі 10 млн грн.

Питаннями придбання житла займалася робоча група при обласній державній адміністрації, до діяльності якої було залучено представників громадських організацій, військовослужбовців та органів місцевого самоврядування.

Заступник голови облдержадміністрації, голова робочої групи Ярослав Лагута зазначає: «Ми намагалися якомога оперативніше працювати, щоб до кінця 2015 року закупити квартири усім, хто стояв на черзі з числа сімей загиблих учасників АТО та інвалідів. Інколи приходилося збиратися навіть в позаробочий час. Але своєї мети ми досягнули. На засіданнях групи ми погодили придбання 77 квартир (68 квартир для сімей загиблих та 9 квартир для інвалідів ІІ групи), 1 індивідуального житлового будинку (для сім'ї загиблого учасника АТО)».

Житло придбано в: м. Житомирі – 14, м. Бердичеві – 10, м. Коростені – 5, м. Новоград-Волинському – 26, м. Овручі – 5, м. Андрушівці – 1, м. Малині – 1, с. Висока Піч (Житомирський район) – 1, м. Рівному – 1, м. Коростишеві – 3, м. Баранівці – 2, смт Попільні – 6, смт Лугинах – 1, смт Романові – 2.

Крім того, в області придбано 9 квартир для учасників АТО, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок на загальну суму 5,3 млн грн (3 квартири в м. Житомирі, 2 – у м. Новоград-Волинському та по 1 квартирі у Бердичеві, Коростені, Малині та Коростишеві).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Тернопілля: для дітей з ...

КОМЕНТАРІ