Упродовж 2015 року Держфінінспекція у Вінницькій області забезпечила відшкодування втрат більш як на 32 млн. грн

Упродовж 2015 року Держфінінспекція у Вінницькій області забезпечила відшкодування втрат більш як на 32 млн. грн

06.01.16 14:06 0 625
Протягом 2015 року фахівці Держфінінспекції у Вінницькій області провели 167 контрольних заходів, у 125 з яких виявили втрат на понад 115,5 млн. грн.

Зокрема, завдяки діям фінінспекторів усунуто порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму більш як 32,1 млн грн.

Задля максимального відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів до суду пред'явлено 62 позови на суму понад 49,6 млн грн.

За матеріалами ревізій правоохоронні органи розпочали 33 досудових розслідування та вручили 10 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Від початку року попереджено використання фінансових ресурсів з порушенням законодавства у сфері державних закупівель шляхом відміни 25 замовниками 44 торгів на понад 83 млн грн та розірвання договору на 1,2 млн грн.

Також за результатами 7 державних фінансових аудитів встановлено неефективне використання бюджетних коштів та майна суб'єктів господарювання на 31,2 млн грн, понад 11,6 млн грн втрат та резерви наповнення місцевих бюджетів на суму 724 тис. грн. Ще виявлено більш як 20,1 млн. грн недоотримання коштів та майна, що призвели чи можуть призвести до втрат, майже 260 тис. грн резервів для підвищення ефективності та покращення фінансових і виробничих результатів діяльності суб'єктів господарювання та незаконне використання коштів і майна на майже 242 тис. грн. За результатами проведених контрольних заходів на розгляд органів місцевої влади, виконавцям бюджетних програм і керівникам державних підприємств надано 49 пропозицій з підвищення ефективності управління бюджетними та державними ресурсами.

У 74 випадках до установ, під час ревізій яких виявлено порушення, застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення бюджетних асигнувань і зменшення бюджетних призначень та асигнувань.

За результатами контрольних заходів керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 142 управлінські рішення.

За вчинені фінансові порушення 311 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 99 – до дисциплінарної та матеріальної, зокрема 6 осіб звільнено із займаних посад.

Окрім того, з метою запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу надіслано відомості про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму понад 141,7 млн. грн.

Нагадуємо, що в Державній фінансовій інспекції у Вінницькій області щодня, крім вихідних та святкових днів, з 09.00 до 18.00, а в п'ятницю з 09.00 до 16.45 функціонує «телефон довіри». Зателефонувавши за номером (432) 66-28-96 кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ, організацій бюджетних коштів.

Крім того, в інспекції за номером (432) 66-13-92 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Держфінінспекції у Вінницькій області службовим становищем.

Прес-служба Держфінінспекції у Вінницькій області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині зловмисник ...
Наступна новина: Пільгові перевезення на ...

КОМЕНТАРІ