На Вінничині першими пам'ятними монетами,введеними в обіг у 2016 році стануть монети Щедрик (до 100-річчя першого хорового виконання твору М.Леонтовича) (+фото)

На Вінничині першими пам'ятними монетами,введеними в обіг у 2016 році стануть монети Щедрик (до 100-річчя першого хорового виконання твору М.Леонтовича) (+фото)

06.01.16 08:52 0 755
Національний банк України 5 січня 2016 року вводить в обіг дві пам'ятні монети номіналом 5 гривень з нейзильберу і 20 гривень зі срібла. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

За інформацією НБУ, тираж монет - 50 тисяч і 3 тисячі відповідно. На аверсі монети з нейзильберу на матовому тлі розміщено рельєфне зображення ластівки на тлі нотних рядків, на реверсі - гурт колядників, які співають, один з них тримає різдвяну зірку, над якою написи - Щедрик, щедрик, щедрівочка.

Срібна монета прикрашена блакитним коштовним камінцем (кубічний оксид цирконію діаметром 2,0 мм) і різнобарвним голографічним зображенням. На її аверсі в намистовому колі зображена різдвяна зірка, в центрі якої - колядники, між променями зірки - по три дзвіночки.

На реверсі монети розміщено композицію, яка розділена на дві частини стилізованим музичним рядком із Щедрика, вгорі портрет Миколи Леонтовича з диригентською паличкою у правій руці, на лівій руці композитора ластівка сидить, праворуч - напис Микола Леонтович; ліворуч від портрета на тлі концентричних кіл, що символізують звучання музики, у центрі яких вставка з кубічного оксиду цирконію, напис Щедрик; внизу "колядка дзвонів" - на тлі кольорових голографічних кіл зображені дзвінки.



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ