На Тернопільщині за медичною допомогою до закладів охорони здоров’я звернулось 1185 учасників АТО

На Тернопільщині за медичною допомогою до закладів охорони здоров’я звернулось 1185 учасників АТО

06.01.16 10:58 0 680
З початку проведення антитерористичної операції, станом на 29.12.2015 року за медичною допомогою до закладів охорони здоров'я області звернулось: 1185 учасників АТО, з них 11– поранені та 716 демобілізованих.

Про це повідомили під час засідання Ради учасників АТО, яке відбулося 5 січня у Тернопільській обласній державній адміністрації.

Лікарями загальної практики–сімейної медицини активно на дому здійснено 663 відвідувань демобілізованих учасників антитерористичної операції. За особистою згодою 615 учасникам проведено комплексні медичні огляди, за результатами яких госпіталізовано 283 особи.

Надзвичайно важливою складовою комплексної медичної допомоги є психологічна реабілітація. В області створено центри по наданню кваліфікованої медико-психологічної допомоги із широким комплексом реабілітаційних заходів на базі Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні (денний стаціонар психіатричного профілю) і Тернопільського обласного наркологічного диспансеру.

На базі Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні стаціонарна допомога надається у Центрі медичної реабілітації і лікування для учасників АТО, яке розгорнуте на 30 ліжок; амбулаторна допомога – на базі денного стаціонару на 100 місць. Надано медичну допомогу – 171 особі стаціонарно та 4 - амбулаторно.

На базі Тернопільського обласного наркологічного диспансеру для реабілітації учасників АТО виділено 35 ліжок на яких проліковано – 55 осіб.

В області, крім вищезазначених закладів, медико-психологічна допомога надається на базі Заліщицького госпіталю ветеранів війни. Станом на 29.12.2015 зазначену допомогу надано 51 особі. Госпіталь співпрацює з територіальними органами соціального захисту населення з питань психологічної та соціальної реабілітації учасників АТО.

Окрім вищезазначеного, забезпечено проведення реабілітаційного лікування у Більче–Золотецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні реабілітації (проліковано 85 учасників АТО та 55 членів їх сімей) та Микулинецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні реабілітації (проліковано 26 осіб), де за даною категорією осіб закріплено по 50 ліжок.

Загальна кількість військовослужбовців – учасників АТО, які направленні на МСЕК – 71 чол., з них встановлено ІІ групу – 10, ІІІ групу – 16, 6 – 5%, 8 – 10%, 11 – 15%, 7– 20%, 13 – 25% втрати працездатності.

Станом на 29.12.2015 року Тернопільською міською комунальною стоматологічною поліклінікою освоєно кошти, виділені для надання стоматологічної допомоги учасникам і ветеранам АТО в сумі 341,0 тис.грн.

Зокрема, поліклінікою оздоровлено – 272 особи, в тому числі - безкоштовно запротезовано 36 осіб.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: стан ...

КОМЕНТАРІ