Освітянську галузь Тернопільщини очолила Ольга Хома

Освітянську галузь Тернопільщини очолила Ольга Хома

06.01.16 16:45 0 1337
Нового директора департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольгу Хому представили освітянським колективам 5 січня. Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 29.12.2015 року №518-к на посаду очільника освіти області її призначено в порядку переведення з посади начальника відділу освіти Козівської районної державної адміністрації.

«Увесь 2015 рік ми працювали над тим, щоб досягати європейського рівня освіти, – зауважив т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Іван Бабійчук. – я маю честь представити освітянам нового директора департаменту – Ольгу Зіновіївну, на яку покладено великі завдання, надії та сподівання».

Привітали керівника освіти краю з її призначенням заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа, працівники департаменту освіти і науки, міських позашкільних й інтернатних навчальних закладів, обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти та навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Тернопільській області.

«Я вірю в освіту Тернопільського краю, у високий професіоналізм наших педагогів, знаю, що спільними знаннями, вміннями та підтримкою, ми зможемо створити якісну освіту. ми є фундаментом, будинок на якому будуть будувати наші діти» - звернулася до присутніх директор департаменту освіти і науки Ольга Хома.

Привітав присутніх в залі художній колектив педагогів та учнів Тернопільського центру професійно-технічної освіти.

Довідково: У 2015 році значно покращено матеріально-технічну базу навчально-виховних закладів області.

За участю голови обласної державної адміністрації Степана Барни введено в дію добудовані приміщення загальноосвітньої школи в с.Бедриківці Заліщицького району та корпусу № 1 Скалатської ЗОШ І-ІІІ ст. Підволочиського району. Покращенно матеріально-технічну базу (заміна даху) дошкільного закладу № 1 та ЗОШ І-ІІІ ст. м.Зборова.

Завершені роботи зі спорудження нового приміщення школи у селі Соколів Теребовлянського, реконструкції з добудовою приміщень школи у селі Оришківці Гусятинського, гімназії м.Заліщики, дитячого садка с. Ігровиця Тернопільського, реконструкції приміщення під дитячий садок у с. Рудка Кременецького району. Об'єкти планується ввести в дію протягом січня 2016 року.

Велися роботи зі спорудження плавального басейну в Козівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2, введення планується у 2016 році.

На зазначені роботи освоєно 27,8 млн. грн. коштів Державного фонду регіонального розвитку та 3,1 млн. грн. коштів місцевих бюджетів.

Упродовж 2015 року за кошти місцевих бюджетів та спонсорські відновлено роботу дошкільних закладів у Бережанському с. Саранчуки, Борщівському в с. Іване-Пусте, Бучацькому с.с. Сороцьке, Звенигород, Заліщицькому с. Рожанівка, Кременецькому с.с. Лідихів, Дунаїв, Лопушне також відкрито два нових садки у м. Тернополі.

За кошти обласного бюджету ведуться роботи із будівництва очисних споруд у Новосільській школі-інтернаті (вартість робіт складає орієнтовно 1, 67 млн. грн.), реконструкції будівлі обласної комунальної психолого-медико-педагогічної консультації (вартість робіт 680 тис. грн., у 2015 році передбачено 350, 0 тис. грн.), санації будівлі головного корпусу Бережанської школи-інтернату І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням трудового навчання (вартість робіт 365 тис. грн., у 2015 році передбачено 75 тис. грн., роботи велися у 2014 році – 205 тис. грн.), проведено роботи із заміни покрівлі даху спального та навчального корпусів Заліщицького обласного багатопрофільного НРЦ (850 тис грн.).

Для забезпечення сталого соціально-економічного та екологічного розвитку на місцевому рівні у закладах освіти області активно впроваджується Проект ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Покращено матеріально-технічну базу 33 навчально-виховних закладів області.

З метою забезпечення підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів та зменшення споживання природного газу в 2015 році переведено на альтернативі види палива 18 котелень, замінено на сучасні екргозберігаючі 2450 вікон та 570 дверей. Проведено капітальні ремонти у 150 приміщеннях навчальних закладів, замінено 80 покрівель, відремонтовано 59 котелень.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінниця долучилась до ...
Наступна новина: У ДТП на Хмельниччині важко ...

КОМЕНТАРІ