Рівненська область: рятувальники проводять профілактичну роботу серед населення за місцем проживання

Рівненська область: рятувальники проводять профілактичну роботу серед населення за місцем проживання

06.01.16 09:57 0 709
З початку 2016 року на території Рівненщини сталося 23 пожежі, на яких виявлено двоє загиблих людей. Цьогорічна статистика більш як вдвічі перевищує кількість пожеж, що трапилися в області за аналогічний період минулого року. Основними причинами виникнення пожеж у оселях громадян є необережне поводження з відкритим вогнем, порушення правил влаштування та експлуатації пічного опалення та електропобутових приладів. В переважній більшості, винуватці лиха - самі люди. Їх необережність з вогнем у побуті, нехтування елементарними правилами пожежної безпеки і призводить до виникнення пожеж.

Особливого занепокоєння викликають люди, які зловживають алкогольними напоями, соціально незахищені верстви населення та неблагополучні родини. Переважно, така категорія громадян нехтує правилами пожежної безпеки та особливо не цікавиться станом власних обігрівальних приладів чи засобів опалення.

Щоб запобігти виникненню пожеж та загибелі людей на них, рятувальники спільно з представниками сільських рад, правоохоронцями та соціальними працівниками навчають людей правилам безпеки. Значна увага приділяється тим населеним пунктам, де спостерігається ріст пожеж із трагічними наслідками.

Зокрема, 05 січня співробітники Держслужби з НС відвідали населені пункти Новомалинської та Тесівської сільських рад в Острозькому районі. В ході рейдових відпрацювань житлового сектору рятувальники ДСНС провели інструктажі з правил безпеки життєдіяльності та нагадали людям заходи безпеки при експлуатації електроприладів та під час користування звичним для села пічним опаленням. Співробітники Служби «101» роз’яснили громадянам основні правила пожежної безпеки в побуті в зимовий період, яких необхідно дотримуватися, щоб не допустити виникнення займання в будинках, провели бесіди на протипожежну тематику щодо необхідності бути пильними при використанні відкритого вогню та газового обладнання, а також нагадали правила безпечної поведінки на водоймах та під час зимової риболовлі. Окремо фахівці ДСНС поспілкувалися з дітьми та роз’яснили їм небезпеку необережного поводження з вогнем та піротехнічними виробами.

«Зменшення кількості пожеж в житловому секторі та нещасних випадків серед населення можливе лише за умови свідомого й відповідального ставлення самих громадян до безпеки власного життя. Як показує досвід, найдієвішим заходом в переконанні людей у необхідності дотримуватися вимог безпеки життєдіяльності є безпосереднє спілкування з рятувальниками. Тому масово-роз’яснювальні заходи щодо дотримання населенням правил пожежної безпеки та основ безпечної життєдіяльності за місцем проживання будуть проводитись співробітниками Служби порятунку Рівненщини і надалі», - запевнив начальник Головного управління ДСНС області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: На Житомирщині у 2015 році ...

КОМЕНТАРІ