В Івано-Франківській області щоб відпочинок у горах був безпечним

В Івано-Франківській області щоб відпочинок у горах був безпечним

06.01.16 14:25 0 586
Дбають про безпеку зимового відпочинку людей і яремчанські рятувальники, адже саме на Яремчанщину взимку вирушають тисячі туристів з усіх куточків України, щоб помилуватися чудовою природою та відпочити серед її краси.

Рятувальники спілкуються з туристами у людних місцях – на автостоянці та залізничному вокзалі, на вулицях міста, особливо біля водоспаду, який є одним з наймальовничіших куточків, нагадують людям правила безпечної поведінки біля нього, застерігають від необачних вчинків, розповідають про випадки, які призвели до біди саме через необачність та нехтування відповідними правилами.

Також рятувальники нагадують, що перед тим, як вирушати в гори на відпочинок потрібно зареєструватися у гірських пошуково-рятувальних пунктах, де з туристами не тільки проведуть інструктаж, а й попередять про несприятливі погодні умови, за яких варто утриматися від мандрівки. Також треба зважати і на гірську специфіку – погода в горах змінюється дуже швидко і для непідготовленої людини раптовий сильний вітер з морозом та снігом може стати фатальним.

Працівники Служби порятунку розповсюджують в людних місцях листівки з адресами та номерами телефонів гірських пошуково-рятувальних пунктів, які розташовані на території області, щоб у випадку біди туристи змогли розраховувати на оперативну допомогу рятувальників.

Такі заходи на Прикарпатті будуть тривати впродовж всього зимового періоду і, будемо сподіватися, вони стануть важливим чинником щодо збереження здоров’я та життя мешканців області під час відпочинку в горах.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Закарпатські рятувальники ...

КОМЕНТАРІ