Чернівецька область: рятувальники роз’яснюють громадянам правила безпечної поведінки на кризі

Чернівецька область: рятувальники роз’яснюють громадянам правила безпечної поведінки на кризі

06.01.16 11:18 0 601
Протягом останнього часу в Чернівецькій області утримується низька температура повітря, внаслідок якої на водоймах краю утворилася крига. Проте лід ще є не достатньо міцним, щоб люди змогли на ньому безпечно проводити свій вільний час. Саме з метою запобігання виникнення нещасних випадків на кризі та нагадування людям правил безпеки, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводять попереджувальні заходи. Так, по всій Чернівецькій області проводяться інформаційно-роз’яснювальні рейди, під час яких рятувальники відвідують місця масового перебування людей на льоду та проводять з громадянами профілактичні бесіди, вручають їм пам’ятки та листівки із попереджувальним змістом.

Зокрема, 5 січня така робота здійснювалася в Хотинському районі. Фахівці Хотинського районного відділу Управління ДСНС під час рейду особливу увагу приділили любителям зимової риболовлі. Зокрема, рятувальники нагадали рибалкам, що для того, щоб відпочинок не перетворився на трагедію, потрібно пам’ятати та дотримуватися правил безпеки на кризі. Перш ніж ступати на лід, слід впевнитися в тому, що крига є міцною. Також забороняється виходити на лід в нетверезому стані. «Коли людина вживає спиртні напої, то може не відразу відчути небезпеку, а це може закінчитися трагічно» – нагадали фахівці Управління ДСНС.

Окрім цього, рятувальники нагадали громадянам як надати допомоги у випадку, якщо людина провалилася під лід. Працівники Управління ДСНС повідомили, що вміння правильно допомогти потерпілому допоможе зберегти людське життя. Люди дякували за увагу рятувальникам і обіцяли дотримуватися правил безпеки.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатці можуть ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ