В Чернівецькій області внаслідок обмороження чоловік госпіталізований до лікувального закладу

В Чернівецькій області внаслідок обмороження чоловік госпіталізований до лікувального закладу

06.01.16 12:29 0 715
4 січня до хірургічного відділення Вижницької центральної районної лікарні госпіталізовано мешканця села Лукавці Вижницького району з діагнозом обмороження фаланги лівої стопи. Стан постраждалого задовільний.

Також минулої доби в селі Черленівка Новоселицького району виявлено тіло чоловіка 1973 року народження без ознак життя, попередньою причиною загибелі якого є переохолодження. Для встановлення причини смерті тіло людини направлено на судово-медичну експертизу в місто Новоселиця.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує громадянам: з метою запобігання нещасних випадків з людьми через переохолодження та обмороження в Чернівецькій області організовано роботу стаціонарних пунктів обігріву, де кожен бажаючий зможе зігрітися та отримати гаряче харчування.

Існує декілька простих правил, дотримання яких дозволить уникнути обмороженню чи переохолодженню організму. Не вживайте алкогольних напоїв – алкогольне сп’яніння сприяє високій утраті тепла, в той же час викликає ілюзію тепла. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Верхній одяг бажано носити непромокаючий. Повернувшись додому після довготривалої прогулянки по морозу, обов’язково впевніться у відсутності обмороження кінцівок, вух та носа. В разі необхідності своєчасно розпочинайте лікування обмороження. Якщо під час перебування на відкритому повітрі ви відчуваєте початок переохолодження, негайно зайдіть до теплого приміщення – магазину, кафе, під’їзду – для зігрівання та огляду місць потенційного обмороження. Якщо у вас зламалася машина на значній відстані від населеного пункту або в незнайомій місцевості, краще залишатися в ній та викликати допомогу по телефону або чекати іншого автомобіля.

Пам’ятайте, що виконання цих правил безпеки допоможе зберегти ваше здоров’я.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пункти обігріву на ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ