В Чернігівській області рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з рибалками

В Чернігівській області рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з рибалками

10.01.16 09:25 0 540
Коливання температури повітря цієї зими аж ніяк не додають міцності льоду. У місцях, де крига нещільно з'єднується із сушею, швидка течія, б'ють джерела, струмок впадає у річку або поблизу зарості кущів, виникає загроза провалитися в холодну воду. Проте рибалки часто зневажають такою небезпечною ситуацією та виходять на лід.

6 січня фахівці Чернігівського міського відділу Управління ДСНС провели профілактичний захід з рибалками на річці Десна. Перш за все, людям було роз’яснено про небезпеку ходіння по тонкому льоду чи перебування поблизу відкритої води, до чого може призвести скупчення рибалок на одному місці та пробивання поряд із собою багатьох лунок. Крім того, «підлідне полювання» потребує тривалого перебування на морозі практично в нерухомому стані. Тож рятувальники радили одягати легкий проте теплий одяг і в жодному випадку не вживати алкоголю, оскільки той знижує пильність та відчуття небезпеки.

Результати спілкувань свідчать, що більшість рибалок знають правила безпеки під час перебування на льоду та що робити у екстреному випадку. Проте, на практиці лише одиниці дотримуються цих правил та озброюються елементарними рятувальними засобами, адже сила бажання хоч невеликого улову часто перемагає над відчуттям можливої небезпеки.

Слід зазначити, на Чернігівщині фахівці підрозділів Управління ДСНС тримають під контролем основні місця зимової риболовлі, періодично виїздять туди для проведення з рибалками профілактичних бесід та розповсюдження наочних матеріалів щодо попередження трагічних випадків на водоймах.

У ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Чернівці: Два електронні ...

КОМЕНТАРІ