На Хмельниччині рятувальники не втомлюються нагадувати громадянам правила безпеки на льоду

На Хмельниччині рятувальники не втомлюються нагадувати громадянам правила безпеки на льоду

10.01.16 14:52 0 540
За умови формування на річках та озерах льодяного покрову, зросла ймовірність травмування та загибелі людей із-за нехтуваннями правил безпеки під час відпочинку та підлідної ловлі риби.

Хоч на Хмельниччині в новому році ще не сталось трагедії, та це не стоїть на заваді проведенню профілактичних заходів, які постійно проводяться рятувальниками, аби вкотре розтлумачити як новачкам, так і рибалкам зі стажем, що їх хобі є вкрай небезпечним.

Так, 5 січня рятувальники спільно з місцевими засобами масової інформації провели чергову рейдову перевірку найбільшої та найнебезпечнішої в обласному центрі крижаної водойми – річки Південний Буг, де щодня можна побачити завзятих рибалок та великі групи підлітків на ковзанах. Під час рейду розповсюджувались попереджувальні листівки з правилами поводження на кризі, способами рятування та надання першої медичної допомоги, доводилась до громадян сумна статистика, а також те, що кожен із них не застрахований від нещасного випадку і будь-якої миті може стати заручником свого небезпечного хобі.

Та стає досить прикро, що пильність рибалок притупляється великою кількістю вжитих «зігрівальних напоїв». В зв’язку з цим ДСНС вкотре звертається до всіх громадян: будьте вкрай обережні під час перебування на кризі. Вихід на лід дозволяється лише в тому випадку, якщо товщина криги не менше 7-10 см. Крім того, кожен рибалка повинен мати засоби самостійного порятунку та бути обізнаними щодо поводження на кризі. Ні в якому разі не дозволяйте дітям самостійно без нагляду дорослих бавитись на крижаному вбрані водойми. Бережіть своє життя!

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Закарпатські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ