З початку січня на пожежах в Україні загинуло 55 осіб

З початку січня на пожежах в Україні загинуло 55 осіб

10.01.16 10:42 0 522
Щодня підрозділи ДСНС України ліквідовують сотні пожеж по всій території країни, значна частка яких виникає саме у житловому секторі. Зазвичай їх причиною є самі люди, які нехтують елементарними правилами пожежної та, в першу чергу, власної безпеки.

Лише впродовж 5 січня на пожежах в Україні загинуло 18 осіб. Загалом з початку року (1-5 січня) внаслідок пожеж загинуло вже 55 осіб та постраждало – 27.

Особливо збільшується кількість пожеж з пониженням температурних показників, коли для обігріву власних помешкань, дачних будинків люди використовують саморобні або несертифіковані електрообігрівачі, перенавантажують електромережу.

Саме тому Державна служба України з надзвичайних ситуацій застерігає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань, дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті:

-не паліть у ліжку;

-використовуйте для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі;

-слідкуйте за станом та справністю електромережі;

-дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення;

- не залишайте без нагляду, у разі виходу з приміщень, увімкненими в електромережуобігрівальні прилади, телевізори, праски тощо;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

Дорослим слід пам’ятати, що безпека дітей залежить від їх виховання та свідомого ставлення до елементарних правил пожежної безпеки. Не залишайте дітей без нагляду, тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь!

Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Пам’ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та особистої безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Соціальна реклама

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині у ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ