В Житомирській області робота центрів СССДМ не зупиняється

В Житомирській області робота центрів СССДМ не зупиняється

10.01.16 13:39 0 588
За інформацією Житомирського обласного центру СССДМ протягом минулого року під соціальним супроводженням центрів СССДМ перебували 194 прийомні сім'ї та 36 дитячих будинків сімейного типу, у тому числі один дитячий будинок сімейного типу, який прибув з тимчасово окупованої території Луганської області, в яких виховується 616 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

З метою підтримки сімей з дітьми, в тому числі сімей учасників антитерористичної операції, центрами СССДМ розповсюджується рекламна продукція: буклети «Державна допомога сім'ям при народженні дитини», «Державна допомога на дітей одиноким матерям», «На допомогу сім'ям учасників антитерористичної операції».

Не менш важливою є інформаційна кампанія «Візьміть дитину у родину», яка проводиться обласним, міськими, районними центрами СССДМ. Вона спрямована на підтримку національного усиновлення та інших форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На базі обласного центру СССДМ проведено три тури навчання кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники. В них взяли участь 11 сімей та 6 осіб – кандидати на створення прийомних сімей, дитячого будинку сімейного типу, 20 осіб – кандидати на створення сімей опікунів, піклувальників.

Пріоритетним є напрямок роботи соціальних служб з сім'ями, молодими особами та дітьми, які прибули з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції. Соціальні послуги представники центрів СССМД надали 1100 особам та 1769 сім'ям, в яких виховуються 2328 дітей, зазначеної вище категорії.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Співчуття Герою України ...
Наступна новина: В Рівному обговорюються ...

КОМЕНТАРІ