В Чернівецькій області рятувальники застерігають громадян не виходити на тонку кригу

В Чернівецькій області рятувальники застерігають громадян не виходити на тонку кригу

10.01.16 10:16 0 589
У зв'язку із пониженням температурних показників та морозною погодою на водоймах України почав формуватися льодовий покрив, товщина якого є небезпечною. Прогулянки або зимова риболовля у таких умовах є небезпечними для здоров’я та життя людей. Проте громадяни здебільшого ігнорують елементарні правила безпеки та виходять на тонку кригу, що і стає причиною трагічних наслідків. Так, з початку січня рятувальниками зафіксовано вже 10 випадків загибелі людей на водоймах (з яких 1 дитина) у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській,Кіровоградській, Одеській, Тернопільській областях та місті Києві.

Саме тому наразі у всіх регіонах країни тривають інформаційно-роз’яснювальні рейди, під час яких фахівці ДСНС України із залученням представників ЗМІ відвідують місця масового перебування людей на льоду та проводять з громадянами профілактичні бесіди, вручають їм пам’ятки та листівки із попереджувальним змістом. Так, впродовж цього тижня такі рейди були проведені у Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Рівненській, Чернівецькій областях та в місті Києві.

Рятувальники нагадують любителям зимової риболовлі основні правила безпеки на кризі. Зокрема, перш ніж ступати на лід, слід впевнитися в тому, що крига є міцною (не менше 7-10 см, для масової переправи - не менше 15 см). Особливо обережними слід бути поблизу берега, де крига не щільно з’єднується із сушею, можливі тріщини та під льодом може бути повітря. Кожен рибалка повинен мати засоби самостійного порятунку та бути обізнаним з правилами поводження на кризі. Також забороняється виходити на лід в нетверезому стані. Ні в якому разі не можна дозволяти дітям самостійно без нагляду дорослих бавитись на кризі.

Окрім цього, рятувальники розповідають та демонструють громадянам як правильно надати допомогу у випадку, якщо людина провалилася під лід. Адже вміння правильно допомогти потерпілому допоможе зберегти людське життя.

Подібні інформаційно-роз’яснювальні рейди проводитимуться й надалі з метою запобігання загибелі населення на водоймах та під час зимової риболовлі, навчання людей діям в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ