Чернівецька область: виникло 5 пожеж,на одній з яких рятувальники врятували чоловіка

Чернівецька область: виникло 5 пожеж,на одній з яких рятувальники врятували чоловіка

10.01.16 09:04 0 631
Впродовж минулої доби в Чернівецькій області сталося 5 пожеж, на одній з яких вогнеборці врятували людину. Так, 5 січня о 16:20 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на другому поверсі двоповерхового житлового будинку в місті Хотин по вул. Шевченка. Повідомлення до вогнеборців надійшло від сусідів, які відчули запах диму. Вже за 3 хвилини на місце події прибув черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 7 міста Хотин. Рятувальникам повідомили, що в квартирі може перебувати домовласник, чоловік 1946 року народження. Вогнеборці, які через сильне задимлення працювали в апаратах захисту органів дихання, увійшли в квартиру та виявили всередині домовласника. Як з’ясувалося, чоловік приліг відпочити на диван та вирішив при цьому закурити. Згодом він заснув і не помітив як недопалок випав з рук на диван та спричинив займання постільних речей. Рятувальники вивели чоловіка на вулицю та передали його працівникам швидкої медичної допомоги, які госпіталізували людину до лікувального закладу через отруєння чадним газом. Одночасно із наданням допомоги чоловікові, вогнеборці проводили роботи по ліквідації пожежі. За короткий проміжок часу пожежа була ліквідована, що дозволило врятувати від знищення квартиру, в якій виникла пожежа. На пожежі знищено диван, речі домашнього вжитку. Причиною виникнення пожежі стало необережне поводження з вогнем під час паління самим домовласником.

Ще одна пожежа 5 січня виникла в селі Маршинці Новоселицького району, під час якої горів житловий будинок. Загорання сталося на горищі будівлі. На момент виникнення пожежі в будинку нікого не було. Пожежу помітили мешканці сусідніх будинків вже тоді, коли вогонь поширився по всьому покриттю на площу 132 кв.м.. За місцем виклику були направлені вогнеборці міста Новоселиця. Рятувальники ліквідували пожежу, запобігши подальшому поширенню вогню, завдяки чому від знищення було врятовано житловий будинок, в якому виникла пожежа. Вогнем знищено покриття будинку. Попередньою причиною виникнення пожежі є коротке замкнення електромережі.

Всього під час ліквідації пожеж, які сталися за минулу добу на території краю, пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області врятували від знищення 5 будівель. Загиблих на пожежах немає.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: В Житомирській області все ...

КОМЕНТАРІ