В Чернівецькій області рятувальники взяли участь у засіданні міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань ТЕБ та НС

В Чернівецькій області рятувальники взяли участь у засіданні міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань ТЕБ та НС

10.01.16 10:37 0 536
8 січня в режимі відеоконференції відбулося засідання міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Від Чернівецької області участь у засіданні прийняли: заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Руслан Сенчук, начальник Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк, начальник Управління цивільного захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації Олексій Гайдай, правоохоронці та представники інших служб.

В ході засідання були обговорені питання пов’язані із ускладненням погодних умов та заходи, що вживаються для їх подолання. Готовність та роботу снігозбиральної техніки по розчищенню автошляхів, готовність аварійних бригад до ліквідації можливих аварій на об’єктах електроенергетики.

У зв’язку із зниженням температури повітря та з метою запобігання нещасних випадків з людьми через переохолодження та обмороження, у Чернівецькій області органами місцевого самоврядування організовано роботу стаціонарних пунктів обігріву. На даний час, на території краю знаходяться 202 пункти обігріву, де на сьогоднішній день допомогу отримали 63 людини. Окрім цього, Управління ДСНС України у Чернівецькій області у разі необхідності готове встановити 13 мобільних пунктів обігріву у визначених для цього місцях.

Щоденно на цілодобовому чергуванні в Управлінні ДСНС знаходиться 33 одиниці спеціальної техніки та 118 чоловік особового складу. Також створено резерв у кількості 42 одиниць спеціальної техніки та 354 чоловік особового складу.

За даними обласної служби автомобільних доріг у Чернівецькій області на всіх автошляхах державного значення проїзд забезпечено. Для розчищення доріг у сільській місцевості та м. Чернівці залучено 64 одиниці техніки та 183 людини.

За даними гідрометеорологічної служби на найближчі два дні прогнозується незначне потепління, однак в подальшому, у зв’язку із пересуванням циклону з Європи, прогнозується ускладнення погодних умов. У зв’язку із цим Управління ДСНС України у Чернівецькій області застерігає водіїв при погіршенні погодних умов без необхідності не виїжджати на дороги, а в разі неможливості відмінити поїздку мати при собі запас паливо-мастильних матеріалів та запас продуктів харчування.

Прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій област
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині у ...

КОМЕНТАРІ