У Волинській області рятувальники навчають любителів зимової риболовлі правил безпеки

У Волинській області рятувальники навчають любителів зимової риболовлі правил безпеки

10.01.16 08:34 0 591
5 січня співробітники Луцького міськрайвідділу управління ДСНС України у Волинській області та працівники групи водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення провели інформаційно-роз'яснювальний рейд на заплаві ріки Стир в обласному центрі. Саме на цьому місці взимку збираються любителі зимової риболовлі, ризикуючи своїм життям заради сумнівної втіхи.

Рятувальники детально окреслили рибалкам правила поведінки на льоду, закликаючи не пробивати в одному місці багато лунок та не збиратися на кризі великими групами. А також наголосили, що більшість трагедій на льоду трапилися внаслідок порушення та свідомого ігнорування елементарних вимог безпеки.

Крім того, співробітники ДСНС детально розповіли любителям зимової риболовлі, як діяти, якщо людина провалилася під кригу. Для цього рекомендували, виходячи на лід, мати із собою палицю та мотузку, а також наголосили, що діяти потрібно обережно, проте швидко та рішуче, адже у крижаній воді людина швидко переохолоджується.

Як з’ясувалося під час опитування, любителі зимової риболовлі усвідомлюють, наскільки небезпечним може бути перебування на крижаній водоймі, однак переконують, що будуть суворо виконувати усі перестороги.

УДСНС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ